Goedemorgen Bitcoin: Citibank helpt Nexo met overnames in cryptosector

Goedemorgen Bitcoin: Citibank helpt Nexo met overnames in cryptosector

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Citibank helpt Nexo met overnames in cryptosector

Cryptoleenplatform Nexo heeft in een artikel op hun blog aangekondigd dat ze Citibank inhuren voor advies over het overnemen van (delen van) van andere cryptobedrijven. Nexo ziet het zelf als een noodzakelijke reddingsoperatie in de sector.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het artikel kreeg de ronkende titel ‘De grote cryptoconsolidatie: de rol van Nexo om bedrijven en investeerders door de onrust te helpen’.

Er wordt een vergelijking gemaakt met een periode van Amerikaanse bankruns in 1907, toen er nog geen centrale banken waren om commerciële banken te redden. Toen sprong de New Yorkse bank J.P. Morgan in om, samen met andere gezonde banken, de sector te redden van de ondergang.

Cryptobedrijf Voyager leent $500 miljoen van Alameda om ondergang te voorkomen

Handelsplatform Voyager Digital heeft een lening afgesloten bij Alameda Research. De reden hiervoor is de blootstelling die het bedrijf heeft bij hedgefonds Three Arrows Capital (3AC).

In een persbericht schrijft Voyager dat ze 15.000 bitcoin (BTC) hebben geleend van Alameda. Ze moeten de verliezen afdekken die voortvloeien uit de blootstelling aan 3AC. Met de huidige marktprijs komt dat neer op $300 miljoen. Daarnaast lenen ze ook nog eens $200 miljoen aan cash (en stablecoins).

Waarschuwing uit China: bitcoin wordt waardeloos

In een door de Chinese staat gecontroleerde krant is een artikel verschenen, waarin in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk is gemaakt dat bitcoin op termijn weer evenveel waard wordt als het was voordat het uitgevonden werd: nul.

Na de crash van de cryptomarkten verscheen in de Economic Daily, een krant die wordt uitgegeven door het Centraal Comité van Chinese Communistische Partij (CCP), een artikel over bitcoin. In het artikel wordt gewaarschuwd voor het risico dat bitcoin nog verder kan dalen, naar een waarde van nul dollar.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties