Waarschuwing uit China: bitcoin wordt waardeloos

Waarschuwing uit China: bitcoin wordt waardeloos

In een door de Chinese staat gecontroleerde krant is een artikel verschenen, waarin in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk is gemaakt dat bitcoin op termijn weer evenveel waard wordt als het was voordat het uitgevonden werd: nul.

Het is de schuld van Amerika

Na de crash van de cryptomarkten verscheen in de Economic Daily, een krant die wordt uitgegeven door het Centraal Comité van Chinese Communistische Partij (CCP), een artikel over bitcoin. In het artikel wordt gewaarschuwd voor het risico dat bitcoin nog verder kan dalen, naar een waarde van nul dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Bitcoin is niets meer dan een digitale reeks codes en het rendement komt voornamelijk van laag kopen en hoog verkopen. In de toekomst, zodra het vertrouwen van investeerders instort of wanneer soevereine landen bitcoin illegaal verklaren, zal het terugkeren naar zijn oorspronkelijke waarde, die volkomen waardeloos is,” aldus de krant.

Het gebrek aan regulering in Westerse landen, zoals de Verenigde Staten, heeft bijgedragen aan het ontstaan van een markt met veel hefboomhandel die “barst van manipulatie en pseudo-technologie,” zegt de krant. Om dat vervolgens te benoemen als een “belangrijke externe factor” die heeft bijgedragen aan de volatiliteit van bitcoin.

Via de Economic Daily lijkt de Chinese staat de consumenten te willen waarschuwen voor de volatiliteit van bitcoin en geeft het en passant de Verenigde Staten de schuld van het instorten van de koers.

China traditioneel anti-cryptovaluta

China heeft vorig jaar echt werk gemaakt van het uitvoeren en handhaven van het verbod op cryptovaluta. Nadat in 2017 lokale cryptobeurzen werden verboden, kwam er vorig jaar een verbod op bitcoinmining en in september een algeheel verbod op cryptotransacties.

Uit die tijd komt ook een uitspraak van een econoom van een wereldwijd gerenommeerde en in China meest prestigieuze universiteit, de Renmin University of China. Directeur Du Qiang waarschuwde in mei dat het ultieme doemscenario is dat bitcoin de wereldreservemunt wordt.

“Ik kan precies vertellen wat het ergste scenario is. We gaan allemaal dood. Dit is geen grap,” zei Du Qiang toen. Als reden gaf hij op dat bitcoin zal zorgen voor een ‘death spiral of deflation’, waarna de maatschappij zal krimpen en ontploffen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
China verbod

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties