Citibank helpt Nexo met overnames in cryptosector

352 totale weergaven

Cryptoleenplatform Nexo heeft in een artikel op hun blog aangekondigd dat ze Citibank inhuren voor advies over het overnemen van (delen van) van andere cryptobedrijven. Nexo ziet het zelf als een noodzakelijke reddingsoperatie in de sector.

Redt Nexo de DeFi-sector?

Op de blog van hun eigen website maakt Nexo bekend dat het met Citibank als adviseur op zoek gaat naar mogelijkheden om delen van andere cryptobedrijven over te nemen, zodat klanten van die andere partijen weer bij hun tegoeden kunnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het artikel kreeg de ronkende titel ‘De grote cryptoconsolidatie: de rol van Nexo om bedrijven en investeerders door de onrust te helpen’. Er wordt een vergelijking gemaakt met een periode van Amerikaanse bankruns in 1907, toen er nog geen centrale banken waren om commerciële banken te redden. Toen sprong de New Yorkse bank J.P. Morgan in om, samen met andere gezonde banken, de sector te redden van de ondergang.

Nexo ziet zichzelf als de J.P. Morgan van deze crash van de cryptomarkten.

“De crypto space staat op het punt om een fase van consolidatie in te gaan, die al is begonnen met de overgebleven solvabele partijen, zoals Nexo, die hun bereidheid laten zien om de assets van bedrijven met solvabiliteitsproblemen te verwerven om hun klanten onmiddellijke liquiditeit te bieden; en de hele branche verlichting,” schrijft Nexo.

Tijd voor koopjesjacht

Het artikel is een uitwerking van wat vorige week al werd aangekondigd. In dit interview met Bloomberg geeft CEO en mede-oprichter Antoni Trenchev aan dat het overnames vooral ziet als een plicht om de hele sector te helpen. Bloomberg laat aan het begin van het item zien dat CZ van Binance hetzelfde van plan is, maar er heel anders in zit.

“Dit is ook de beste tijd voor fusies en overnames,” zegt CZ. “Daar kijken wij ook naar. In bullmarkten is het binnenhalen van geld makkelijk, maar investeren moeilijk. Alles is heel duur. Maar nu, in een bearmarkt, zien we heel goede deals.”

Nexo heeft 214.447 bitcoin ($4,3 miljard) aan verplichtingen uitstaan. Hier is op ieder moment een accountantsverklaring te downloaden. Op dit moment is de dekking van de verplichtingen meer dan 100%.