Goedemorgen Bitcoin: CME Group wil combideal lanceren voor BTC en ETH futures

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Gisteren verliepen er optiecontracten ter waarde van 150.000 bitcoin

Gisteren verliepen er ongeveer 150.000 bitcoin optiecontracten op Deribit, ter waarde van ongeveer $4,5 miljard.

Het van origine Nederlandse bedrijf is de grootste crypto-optiebeurs van de wereld. Het heeft meer dan 85% van het marktaandeel.

De vervaldatum van de ‘BTC Jun 30’-opties zijn erg relevant, aangezien de zogenaamde maximale pain price voor de bitcoin-opties van juni op $26.500 staat. Dat is het niveau waarop kopers van opties het meeste verlies noteren.

Goedemorgen Bitcoin: Gisteren verliepen er optiecontracten ter waarde van 150.000 BTC

De theorie is vaak dat de koers als een magneet naar deze prijs beweegt, omdat grote handelaren hier op anticiperen.

CME Group wil combideal lanceren voor bitcoin en ether futures

Het grote CME Group gaat weer een nieuw crypto-futuresproduct aanbieden. Het betreft een combideal voor ether- en bitcoinblootstelling.

CME is de Chicago Mercantile Exchange, een van de grootste derivatenbeurzen van de wereld. Het zal vanaf 31 juli ook Ether/Bitcoin Ratio (EBR) futures aanbieden, zo valt te lezen in een persbericht.

Volgens de aankondiging kunnen investeerders met één enkele transactie blootstelling aan zowel ether futures als bitcoin futures krijgen.

Daarmee kunnen investeerders in de twee grootste cryptovaluta investeren zonder echt een gericht standpunt te hoeven innemen.

De EBR-futures worden verhandeld op CME Globex onder de ticker EBR. De verhouding wordt berekend door de ether futuresprijs te delen door de bitcoin futuresprijs.

“20 miljoen dollar aan donaties naar pro-Russische militairen”

Russische militaire fondsenwervende groepen hebben sinds het Oekraïne-conflict circa $20 miljoen aan donaties opgehaald. Dat blijkt uit een rapport van Elliptic.

Bijna tweederde van de pro-Russische cryptofondsen omvat entiteiten die gesanctioneerd zijn door de VS, aldus de analisten van Elliptic. intussen heeft de cryptodonatiecampagne van Oekraïne minstens $212 miljoen opgebracht.

“Pro-Russische donaties hebben geleidelijk aan momentum gewonnen in vergelijking met pro-Oekraïense donaties,” aldus Elliptic.

Entiteiten die betrokken zijn bij de transacties is de door de VS gesanctioneerde groep Task Force Rusich van PMC Wagner huurlingen. Elliptic ontdekte ook dat hoge functionarissen van de zogenaamde Volksrepubliek Donetsk overlopers en informatie over Oekraïense militaire posities belonen met bitcoin.
Bitcoin lijkt het meest populair als cryptomunt.