Goedemorgen Bitcoin: Cryptobeurs Upbit gehackt, voor $50 miljoen aan crypto gestolen

Goedemorgen Bitcoin: Cryptobeurs Upbit gehackt, voor $50 miljoen aan crypto gestolen

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Cryptobeurs Upbit gehackt, 45,6 miljoen euro aan crypto weggesluisd

De bitcoinhandel in Zuid-Korea werd opgeschrikt door een nieuwe hack. Criminelen maakte 342.000 ether (ETH) buit. Het gaat om zo'n 45.6 miljoen euro aan cryptovaluta.

Goed nieuws voor mensen met fondsen op die beurs: het bedrijf vergoedt alle verliezen.

Kan Bitcoin (BTC) mining 10 keer goedkoper? Onderzoekers komen met fotonische chips

Onderzoekers uit universiteiten in New York en Parijs kwamen eerder deze week met een whitepaper voor een andere vorm van proof of work (PoW).

Volgens hen kan het hele proces een stuk energiezuiniger, met PoWx en een nieuwe vorm van fotonica chips. Deze chips verzenden informatie door middel van licht. Zo kan het energieverbruik worden beperkt.

Bitcoin en plotse koersschommelingen: 3 redenen om niet in paniek te raken

Ondanks de koersschommelingen van BTC is het belangrijk om niet in paniek te raken. Het ecosysteem van en rondom bitcoin groeit gestaag.

Handelsbeurs Bakkt, die de bitcoin futuresmarkt probeert te veroveren. Achter Bakkt zit een van de grootste beursbedrijven: Intercontinental Exchange (ICE). Dit is een partij die meer dan een klein stukje van de taart wil: zij willen alles.

Het fonds Fidelity heeft haar bitcoin custody diensten uitgerold voor Wall Street. De vermogensbeheerder beheert voor $6.7 biljoen (!) aan vermogen voor haar klanten.

En dan hebben we het nog niets over de technische stappen die gemaakt worden:‘Whatsappen’ op het Lightning Network? Luister Hup Bitcoin met ontwikkelaar Joost Jager

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties