Goedemorgen Bitcoin: Datalek bij cryptobeurs Bitvavo

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin daalt naar $18.700

De koers van bitcoin is gisteren gedaald tot onder de $19.000. Op moment van schrijven kost één bitcoin $18.700. Daarmee noteerde de prijs de laagste dagsluiting in jaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zowel op 18 juni, 3 juli en 12 juli sloot de dagkoers van bitcoin rond hetzelfde niveau van $18.800. De wicks waren lager dan dat, maar voor een dagsluiting ónder deze prijs moeten we alweer helemaal terug naar december 2020.

Bitcoin miner heeft gigageluk en verdient $118.000 met solo-block

Je kunt in je eentje bitcoin minen als je wilt. Je kunt dit ook via een mining pool doen, om zo de risico’s te spreiden met andere deelnemers. Als je dit níet doet, kun je zomaar de jackpot winnen.

Het overkwam een anonieme bitcoin miner. Hij had slechts 270 TH/s in te brengen in het geweld van 224 EH/s. Omgerekend is dat 224.000.000 TH/s.

Elke seconde wordt er dus bijna 1 miljoen keer meer rekenkracht ingelegd door het hele netwerk – vergeleken met de rekenkracht van deze mini-miner. De kans dat je met deze 270 TH/s een block aan de blockchain mag toevoegen doordat je de juiste nonce en hash vindt, is erg klein.

Toch lukte het een anonieme miner. Hij verdiende iets meer dan 6,25 BTC, wat neer komt op grofweg $118.000. De admin van solopool Ckpool deelt het nieuws op Twitter.

Voor 270 TH/s heb je bijna drie Antminer S19 Pro’s nodig. Deze leveren per stuk 110 TH/s, en draaien op 3250W. De kostprijs voor dit type rig hangt momenteel tussen de $4.000 en $6.000.

Datalek bij cryptobeurs Bitvavo

Bitvavo is getroffen door een datalek. De cryptobeurs had een probleem waardoor gebruikers gegevens van andere klanten konden inzien.

Klanten van Bitvavo laten weten dat zij gegevens van iemand anders konden zien via de app en de website. Mede daarom werd de app van de beurs tijdelijk stopgezet. Bitvavo zoekt contact met getroffen gebruikers. Volgens Bitvavo hoef je jezelf niet druk te maken als je nog niets hebt gehoord.

Volgens Bitvavo zijn er door dit lek geen klantenfondsen in gevaar geweest. De oorzaak van het lek is bekend. Ook noemt de beurs het aantal slachtoffers: “Door een verkeerde configuratie van onze cache-oplossing werden de persoonlijke gegevens van acht gebruikers blootgesteld aan gebruikers die zich gedurende 15 minuten bij de app of het web hadden aangemeld.”