Goedemorgen Bitcoin: Deutsche Bank meldt zich voor licentie voor cryptocustody

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance gaat lightning integreren

Binance gaat het lightningnetwerk integreren voor opnames en stortingen. Dat maakt de cryptobeurs bekend op Twitter.

Het bitcoin lightningnetwerk is ontworpen om de efficiëntie van transacties te verbeteren. Het werkt als een tweede laag bovenop de bitcoinblockchain, waardoor snellere transacties en lagere kosten mogelijk zijn zonder het onderliggende netwerk te beïnvloeden. Het maakt directe ‘instant’ betalingen mogelijk en het kan duizenden transacties per seconde te verwerken.

Chris Burniske voorspelt gigantische koersexplosie voor bitcoin

Chris Burniske, een investeerder die erin slaagde om de bodem van 2022 te voorspellen, ziet nu een bullish ontwikkeling voor bitcoin in de vorm van de goed presterende aandelenmarkt.

Aan zijn ruim 260.000 volgers op Twitter vertelt Bursnike dat bitcoin vaak stijgt als de Nasdaq 100 even op adem moet komen. Hij baseert zich hierbij op data van Glassnode-oprichters Jan Happel en Yann Allemann, die schrijven dat bitcoin sinds 2019 goed presteerde op de momenten dat de Nasdaq een stapje terugdeed.

Deutsche Bank meldt zich voor licentie voor bitcoin custody

Deutsche Bank AG heeft toestemming gevraagd om een bewaarservice aan te bieden voor cryptovaluta, zo meldt Bloomberg. David Lynne van de commerciële tak van de bank vertelt tijdens een conferentie het volgende:

"We bouwen onze activiteiten rondom digitale activa en custody uit. We hebben zojuist onze aanvraag ingediend bij de Bafin voor de licentie voor digitale activa,"

De Bafin is de Duitse effectenwaakhond. Dit staat voor Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, of ook wel bekend als de Federal Financial Supervisory Authority.