Goedemorgen Bitcoin: directeur BlackRock heeft zelf BTC

873 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoin ontbijt!

Investeerder achter Burger King en Domino’s wil in bitcoin markt stappen

De venturetak van Bain Capital is van plan een cryptofonds te starten. Dat blijkt uit een bekendmaking bij de Securities & Exchange Commission. Bain Capital Ventures maakte onlangs bekend maar liefst 1,3 miljard dollar vrij te maken om te investeren in start-ups.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bain is al aandeelhouder in bekende ‘household’ namen zoals Burger King, Domino’s en Dunkin’ Donuts.

‘Handelen met bitcoin is als postzegels verzamelen’

Centraal bankier Stefan Ingves is geen fan van bitcoin: ”Je kunt rijk worden van handelen in bitcoin, maar het is te vergelijken met de handel van postzegels.” De gouverneur van de centrale bank van Zweden geeft zijn mening tijdens een bankcongres.

Hij vindt het maar niets: ”privaat geld stort vroeger of later in.” Gek genoeg is bitcoin juist een soort geld dat niet privaat is uitgegeven. Het is een open, transparant protocol.

Directeur bij BlackRock heeft zelf Bitcoin en verwacht een grote prijsstijging

Rick Rieder, CIO van BlackRock, verklapt op CNBC dat hij persoonlijk bitcoin heeft. Hij gelooft dat de prijs ervan in de toekomst “aanzienlijk” kan stijgen. Rieder deed zijn verhaal bij het programma Squawk Box. Hij is de chief investment officer bij de grootste vermogensbeheerder van de wereld. BlackRock heeft naar verluidt zo’n $9.490 miljard onder beheer.

Hij deelde zijn visie over Bitcoin. De topman ziet het als een alternatieve valuta waarvan de toekomstige prijs waarschijnlijk zal worden bepaald door een grotere acceptatie.

“Een deel van de reden waarom ik een klein beetje Bitcoin bezit, is dat ik denk dat er meer mensen zijn die in de loop van de tijd in zullen stappen. Ik houd van activa die volatiel zijn en een opwaartse convexiteit hebben. Ik zie Bitcoin, zoals het altijd heeft gedaan, in de toekomst aanzienlijk stijgen.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!