‘Handelen met bitcoin is als postzegels verzamelen’

974 totale weergaven

Centraal bankier Stefan Ingves is geen fan van bitcoin: ”Je kunt rijk worden van handelen in bitcoin, maar het is te vergelijken met de handel van postzegels.” De gouverneur van de centrale bank van Zweden geeft zijn mening tijdens een bankcongres.

Hij vindt het maar niets: ”privaat geld storten vroeger of later in.” Gek genoeg is bitcoin juist een soort geld dat niet privaat is uitgegeven. Het is een open, transparant protocol. Maar dat terzijde, terug naar het hoofd van de Sveriges Riksbank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij ziet bitcoin as een vergezocht alternatief op valuta die worden ondersteund. Vanuit zijn functie is zijn positie goed te verklaren: hij zit aan het hoofd van een centrale bank. In een wereld waar bitcoin de wereldvaluta is, heb je geen centrale banken die op de manier te werk gaan als dat ze nu doen.

Ingves noemt bitcoin een zwakke valuta. Wel neemt hij de interesse vanuit investeerders serieus. Wel komt uiteraard het verhaaltje over geld witwassen voorbij. In juni van dit jaar riep hij op om het ecosysteem goed in de gaten te houden. De bankier vindt bitcoin groot genoeg om serieus rekening mee te houden. Hij riep wereldwijd politici op om iets te doen.

Er zit nog een ander addertje onder het gras. Zweden is zelf bezig met een digitale munt. Ze willen zelf een digitale munt uitbrengen om te concurreren met bitcoin. Maar dan wel zonder de open(-source) aspecten.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...