Goedemorgen Bitcoin: ECB kijkt naar potentie van BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Europese Centrale Bank: “Bitcoin in potentie heilige graal voor internationale betalingen”

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft een nieuw onderzoekspaper gepubliceerd met de titel “Op weg naar de heilige graal van internationale betalingen.” Interessant is dat onder andere Bitcoin wordt genoemd als een “geloofwaardige” mogelijkheid. “Na meer dan 1.000 jaar zoeken, kan de heilige graal voor internationale betalingen de komende 10 jaar gevonden worden”, aldus de ECB.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Michael Saylor stopt als CEO van MicroStrategy, maar blijft aan boord in belangrijke functie

Michael Saylor legt functie als CEO van MicroStrategy naast zich neer. Vanaf de oprichting van MicroStrategy in 1989 stond Saylor aan het roer als Chief Executive Office en Chairman of the Board.

Onder zijn leiderschap is het bedrijf uitgegroeid tot een beursgenoteerde partij op het gebied van business intelligence en natuurlijk het eerste beursgenoteerde bedrijf dat overging op een bitcoin standaard.

Nu is het moment daar dat de 57-jarige Saylor zijn functie als CEO naast zich neerlegt om zich volledig te focussen op bitcoin als bestuurder van het bedrijf. Wat overigens niet betekent dat hij klaar is bij MicroStrategy, Saylor blijft namelijk aan als Chairman of the Board of Directors en Executive Officer van het bedrijf.

Aantal adressen met 1 bitcoin met 40.000 gestegen sinds prijsdip

Het aantal adressen met daarop 1 bitcoin is met 40.000 adressen toegenomen. De stijging is opvallend omdat de prijs van bitcoin sinds mei scherp is gedaald. Blijkbaar zien mensen wel kans om hun wallet aan te vullen met extra sats.

Dat blijkt uit cijfers van LookIntoBitcoin, een service die bewegingen op de bitcoin blockchain bijhoudt middels allerlei indicatoren. De stijgende lijn van het aantal ‘wholecoiners’ is echter al sinds 31 januari gestaag toegenomen. Toen lag de prijs nog op $38.000, een fikse correctie ten opzichte van de all-time high van $69.000.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...