Goedemorgen Bitcoin: Faillissement VS op komst?

Goedemorgen Bitcoin: Faillissement VS op komst?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Faillissement VS kan beurscrash van historische proporties veroorzaken

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat de Verenigde Staten van Amerika al een paar weken richting een mogelijk faillissement afstevent. De economische wereldmacht tikte enkele maanden geleden zijn schuldplafond van 31,4 biljoen dollar aan en zit nu bijna zonder geld, waardoor het straks de rekeningen niet meer kan betalen.

Het missen van betalingen op bijvoorbeeld staatsobligaties kan volgens verschillende experts catastrofaal zijn voor de financiële markten.

KYC-verificatie in gevaar door AI deepfakes, volgens security officer Binance

De technologie achter AI deepfakes wordt steeds geavanceerder en vormt een groeiend risico voor de KYC-verificatie (Know Your Customer) in de cryptowereld. Dat stelt Jimmy Su, Chief Security Officer bij Binance.

Deepfake-technologie wordt steeds vaker ingezet door oplichters om de KYC-verificatie op crypto-exchanges zoals Binance te omzeilen. Su waarschuwt dat deze technologie in de nabije toekomst alleen maar verfijnder zal worden. Veel verificatie procedures zijn niet klaar voor de manier waarop de technieken rondom AI, video's en afbeeldingen zich ontwikkelen.

Deepfakes worden gecreëerd met behulp van kunstmatige intelligentie tools die machine learning gebruiken om overtuigende audio, afbeeldingen of video's te maken met het uiterlijk van een echt persoon.

'Trezor T bitcoin hardware wallet is te hacken', aldus Unciphered

Unciphered claimt dat het een manier heeft gevonden om de Trezor T hardware wallet te hacken.

Unciphered is een cybersecurity bedrijf dat helpt om "verloren" cryptocurrency terug te halen. Ze zeggen nu dat ze een manier hebben gevonden om de populaire Trezor T-hardware wallet te hacken. Belangrijke voorwaarde is wel dat ze deze wallet dan ook fysieke in bezit moeten hebben.

Trezor zegt dat het een paar jaar geleden een soortgelijk klinkend probleem hebben gezien.

Unciphered vertelt CoinDesk dat het gebruik maakte van een "unpatchable kwetsbaarheid in de hardware met de STM32 chip". Het geeft ze de mogelijkheid om embedded flash en one-time programmable (OTP) data te verwijderen.

Dat klinkt er technisch, maar in deze testopstelling kon het succesvol de seed phrase en pincode van het apparaatje afhalen.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties