Goedemorgen Bitcoin: hedgefonds met $200 miljoen start BTC-trust

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

China herhaalt verbod op bitcoin (BTC) handel en mining, prijs duikelt

De Chinese centrale bank noemt diensten rondom bitcoin illegaal. Bitcoin mag niet gebruikt worden als betaalmiddel. Ook is het verboden om gebruik te maken van cryptobeurzen in binnen – én buitenland. Het rijtje gaat door.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook mag je in China officieel zelf geen bitcoin uitwisselen met iemand anders. Bezit lijkt nog niet verboden. Het is onder meer de Chinese reporter Wu Blockchain die het nieuws brak.

In principe is het niets nieuws, behalve dat het document gisteren door twee overheidsinstanties online is gezet.

Celsius ook in de problemen in Kentucky door renteproducten op Bitcoin

Het Department of Financial Institutions van de Amerikaanse staat Kentucky heeft een noodbevel ingediend tegen kredietverstrekker Celsius Network. Hierdoor mag het bedrijf in deze staat geen renteaccounts “aanbieden of verkopen”.

Volgens het bevel zijn er in de afgelopen drie jaar en vier maanden in totaal 1.607 EIA’s geopend voor in totaal 1.571 investeerders uit Kentucky. De inwoners van de staat voor ongeveer $17,6 miljoen aan verschillende cryptocurrency’s bij Celsius gestald. In diezelfde periode heeft Celsius ruim $453.000 uitbetaald.

Dat mag dus niet volgens de toezichthouder, omdat deze renteproducten in hun ogen ‘ongeregistreerde effecten’ zijn.

Hedgefonds met $200 miljoen op balans komt met bitcoin trust

Hedgefonds Cambrian Asset Management uit Californië, die namens vermogende individuen 200 miljoen dollar onder beheer heeft, stapt in de Bitcoin markt. Ze komen met de producten Cambrian Bitcoin Systematic Trust en Cambrian Ethereum Systematic Trust.

Naar eigen zeggen zitten de trusts zo in elkaar dat investeerders juist meer beschermd zijn tegen koersschommelingen.

In tegenstelling tot het bekende voorbeeld Grayscale Bitcoin Trust zijn deze nieuwe fondsen defensief te noemen: het indammen van volatiliteitsrisico’s die deze markt zo eigen is.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!