Hedgefonds met $200 miljoen op balans komt met bitcoin trust

420 totale weergaven

Bitcoin is 'hot' in Amerika, want wéér een fonds betreedt de bitcoin markt.

Hedgefonds betreedt bitcoin markt

Het betreft hedgefonds Cambrian Asset Management uit Californië, die namens vermogende individuen 200 miljoen dollar onder beheer heeft. Ze komen met de producten Cambrian Bitcoin Systematic Trust en Cambrian Ethereum Systematic Trust.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar eigen zeggen zitten de trusts zo in elkaar dat investeerders juist meer beschermd zijn tegen koersschommelingen.

In tegenstelling tot het bekende voorbeeld Grayscale Bitcoin Trust zijn deze nieuwe fondsen defensief te noemen: het indammen van volatiliteitsrisico's die deze markt zo eigen is.

CEO Martin Green van Cambrian zegt tegenover The Block:

'Beleggers hebben ons vaak gevraagd om hun posities in bitcoin en ethereum actief te beheren om zich te beschermen tegen de volatiliteit van deze markten'.

Hoe damt men dan de risico's in? Door middel van zogenaamde kwantitatieve handelsalgoritmes waarin ruim 100 miljard (!) marktdatapunten in opgeslagen zijn.

Persbureau Bloomberg meldde eerder dat Cambrian in de periode januari tot eind augustus 2021 een rendement van 76% heeft gerealiseerd.

Bitcoin in 2021: rendement van 47%

Bitcoin als liquide asset startte het jaar 2021 met een koers van ~$29.000 en laat op moment van schrijven een prijs van ~$42.700 zien. Een rendement van 47%.

Cambrian claimt dat het de "neerwaartse volatiliteit met meer dan 70%" kan onderdrukken. Met andere woorden: ze denken de markt te kunnen verslaan met hun algo-strategieën.

Er is een vast een klantengroep te vinden die liever niet zijn vermogen ziet verdampen zodra de koers weer eens 40% of 50% dipt na een liquidatiegolf op de derivatenmarkten.

Momenteel is de dienst van Cambrian alleen voorbehouden aan in Amerika geaccrediteerde investeerders overigens.

Diverse analisten op Twitter speculeren over de komst van instituties en andere zakelijke kopers in het najaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...