Goedemorgen Bitcoin: Grote Duitse bank mag bitcoin opslaan voor klanten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grote Duitse bank mag bitcoin opslaan voor klanten

De Duitse bank Commerzbank heeft als eerste full-service bank in Duitsland een crypto-bewaarlicentie verkregen van de lokale toezichthouders.

Commerzbank, die zichzelf positioneert als een voorloper in de digitale financiële wereld, heeft aangegeven dat deze licentie het mogelijk maakt om crypto-activa te bewaren. De toestemming wordt gegeven onder het wettelijk kader van de Duitse Bankwet. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Daarnaast stelt het de bank in staat om “verdere digitale activadiensten” aan te bieden. Jörg Oliveri del Castillo-Schulz, operationeel directeur van Commerzbank, benadrukte dat het verkrijgen van de licentie een “belangrijke mijlpaal” is.

 

Google Bard voorspelt bitcoin prijs van $60.000 in 2024

Kunstmatige intelligentie (AI) is bijna niet meer weg te denken uit de samenleving. Sinds de lancering van ChatGPT en MidJourney heeft deze AI ook de cryptomarkt overspoeld. Met Google Bard is er nu een nieuwe Text-AI op de markt. Bard doet een opmerkelijke voorspelling over de bitcoin prijs.

Finbold vroeg aan Google Bard om inzichten te delen over de mogelijke prijs van bitcoin in 2024.

De AI-chatbot merkt op dat de “potentiële prijs range voor bitcoin begin 2024 tussen de $40.000 en $60.000 kan liggen, wat de mogelijkheid weerspiegelt van een prijsstijging als gevolg van de naderende halving, de groeiende institutionele aandacht en ontwikkelingen van het netwerk.”

BlackRock deelt grote risico’s voor Spot Bitcoin ETF

Het is je vast niet ontgaan dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, op het moment van schrijven bezig is met de lancering van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Dat is natuurlijk extreem bullish nieuws voor bitcoin en dat lijkt de voornaamste reden voor de stijgingen van de afgelopen weken.

Nu deelt BlackRock in een document voor de Amerikaanse financiële toezichthouder de grote risico’s die kleven aan een Spot Bitcoin ETF.

In het document deelt BlackRock onder andere dat de gigantische volatiliteit in de markt van bitcoin een risico kan vormen. Tevens schrijft het over historische gebeurtenissen als het imploderen van FTX, wat volgens BlackRock ook nog steeds een risico vormt voor bitcoin en de rest van de industrie.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...