Grote Duitse bank mag bitcoin opslaan voor klanten

De Duitse bank Commerzbank heeft als eerste full-service bank in Duitsland een crypto-bewaarlicentie verkregen van de lokale toezichthouders.

Commerzbank, die zichzelf positioneert als een voorloper in de digitale financiële wereld, heeft aangegeven dat deze licentie het mogelijk maakt om crypto-activa te bewaren. De toestemming wordt gegeven onder het wettelijk kader van de Duitse Bankwet. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Daarnaast stelt het de bank in staat om “verdere digitale activadiensten” aan te bieden. Jörg Oliveri del Castillo-Schulz, operationeel directeur van Commerzbank, benadrukte dat het verkrijgen van de licentie een “belangrijke mijlpaal” is.

De bank is nu van plan een platform op te zetten dat zowel “veilig als betrouwbaar” is, volledig voldoet aan de lokale regelgeving en institutionele klanten ondersteunt met crypto-bewaardiensten via blockchain.

Deze ontwikkeling bij Commerzbank volgt op soortgelijk nieuws uit Duitsland. DZ Bank, de op twee na grootste bank van het land, onthulde op 6 november haar crypto-bewaardiensten voor institutionele beleggers. DZ Bank kondigde een nieuw platform aan voor het verwerken en opslaan van digitale financiële instrumenten en heeft in juni 2023 een aanvraag ingediend voor een crypto-bewaarlicentie.

De Duitse bankensector toont een groeiende interesse in de cryptomarkt. In maart lanceerde Deutsche WertpapierServiceBank haar wpNex crypto-handelsplatform, waardoor 1.200 banken en spaarbanken in Duitsland toegang kregen tot de digitale activa-industrie. Ook de Amerikaanse crypto-bewaarfirma BitGo ontving in september een licentie van de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit om haar naleving van lokale regelgeving uit te breiden, na drie jaar actief te zijn geweest met haar lokale dochteronderneming.

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDuitsland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...