Goedemorgen Bitcoin: Harris en Trump tegenover elkaar in presidentsdebat

513 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Trump en Harris tegenover elkaar in presidentsdebat, geen aandacht voor Bitcoin en crypto

In het eerste grote presidentsdebat tussen Kamala Harris en Donald Trump, georganiseerd door ABC News, werd opvallend weinig gesproken over Bitcoin en cryptovaluta. Ondanks de miljoenen die de cryptolobby in Washington heeft geïnvesteerd om regelgeving en innovatie te bevorderen, lieten beide kandidaten het onderwerp links liggen.

Het debat, dat plaatsvond in Pennsylvania en live werd uitgezonden, stond volledig in het teken van traditionele economische onderwerpen en politieke aanvallen, terwijl de snelgroeiende cryptosector onbesproken bleef.
Kamala Harris, de huidige vicepresident en kandidaat voor de Democratische Partij, legde de nadruk op de economische successen van de regering-Biden, waaronder het herstel van de economie na de pandemie en de dalende werkloosheidscijfers.

Bitcoin koers beleeft beste dag in weken, stijgt 6% tot $58.000

Bitcoiners hebben vandaag na lange tijd eindelijk weer reden voor een voorzichtige glimlach. De bitcoin (BTC) koers is namelijk hard gestegen, waarmee het tot een veilige afstand is gekomen van zijn gevarenzone rond de $ 50.000.

Of dit het begin is van een trendommekeer, valt nog te bezien. Toch is het een groot contrast met de afgelopen weken waarin de koers ontzettend hard is gedaald.

De bitcoin koers beleefde gisteren zijn beste dag sinds 23 augustus met een stijging van zo’n 4%. Op de piek van vlak boven de $ 58.000 stond bitcoin zelfs 6% hoger dan in de middag, maar de dag werd afgesloten rond de $ 57.000.

Tether CEO: door goud gedekte stablecoin veel stabieler dan bitcoin

Tether lanceerde recent aUSDT, een stablecoin die gedekt is door goud. Paolo Ardoino, de CEO van het bedrijf, geeft aan dat ze voor goud hebben gekozen vanwege de volatiliteit van bitcoin. Volgens Ardoino is bitcoin nog iets te volatiel om een stablecoin te dekken.

Het klinkt misschien vreemd om dergelijke uitspraken te horen van een crypto-bedrijf. Maar het is nu eenmaal de realiteit dat goud nog een stuk stabieler is dan bitcoin. Wat dat betreft is het logischer om een stablecoin met goud te dekken, dan om voor een bitcoin-dekking te kiezen.

iPhone 16 is goedkoopste ooit, als je rekent in Bitcoin

De waarde van Bitcoin (BTC) is in de loop der jaren flink gestegen, wat duidelijk terug te zien is in de prijzen van iPhones, uitgedrukt in BTC. Waar een iPhone 4 bij lancering nog bijna 2.857 bitcoins kostte, is de nieuwste iPhone 16 voor slechts 0,014 BTC te koop. Deze vergelijking laat zien hoe de waarde van Bitcoin zich door de jaren heen ontwikkeld heeft en wat dat betekent voor consumenten.

Toen de iPhone 4 in 2010 werd gelanceerd, was Bitcoin nog in zijn vroege stadia, met een zeer lage marktwaarde. Destijds kostte deze telefoon in dollars ongeveer $599, maar in BTC, die destijds slechts een fractie van een dollar waard was, bedroeg de prijs een astronomische 2.857 bitcoins. Dit bedrag is sindsdien aanzienlijk gedaald door de stijgende waarde van Bitcoin.

Lees meer over:
HarristetherTrump

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...