Goedemorgen Bitcoin: twee nieuwe bedrijven in Nederlands crypto-register

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Betalingen naar Binance gestopt

De Britse tak van de bank HSBC blokkeert betalingen in de richting van cryptobeurs Binance. De bank zet deze stap vanwege de aankondiging van de FCA dat de beurs geen gereguleerde activiteiten in het land mag uitvoeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De FCA is de Financial Conduct Authority (FCA), een instantie die toezicht houdt op de financiële markt. HSBC is een multinational en de tweede grootste bank van Europa en de zesde grootste bank van de wereld. In totaal hebben ze with $2.984 miljard aan assets in beheer.

Aantal actieve Bitcoin adressen stijgt plots met 30%

Het aantal bitcoin dat op adressen met 100 tot 10.000 BTC staat, bereikt voor de eerste keer ooit de 9,23 miljoen. Ook het aantal actieve adressen zit flink in de lift. Data van Glassnode laat deze opmerkelijke stijging van het aantal actieve adressen zien. Het steeg de afgelopen week met 30%, van 250.000 naar 325.000 actieve ‘gebruikers’.

Volgens Glassnode zit het zevendaagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (7EMA) van ‘Actieve Entiteiten’ in een bijzondere lift. Het is de grootste groei die is geregistreerd nadat het aantal ‘actieve Bitcoin entiteiten’ met 41% daalde van 425.000 in januari tot minder dan 245.000 adressen begin juli.

eToro en Nash Exchange opgenomen in Nederlands crypto-register

De exchanges eToro en Nash zijn goedgekeurd door de Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. Beide bedrijven zijn in de maand juli opgenomen in het register van de toezichthouder, waarmee het totaal nu op 24 goedgekeurde aanbieders komt.

Per mei 2020 vallen wisselkantoren van cryptocurrency’s onder toezicht van de DNB. Deze moet er op toezien dat deze organisaties de regels omtrent het tegengaan van witwassen actief naleven en daarover rapporteren. Elke bestuurder wordt doorgelicht en ook elke transacties van 10.000 euro of hoger wordt automatisch gemeld bij de Financial Intelligence Unit dat onder het ministerie van Justitie valt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!