Zesde grootste bank van de wereld stopt betalingen naar Binance

De Britse tak van de bank HSBC blokkeert betalingen in de richting van cryptobeurs Binance. De bank zet deze stap vanwege de aankondiging van de FCA dat de beurs geen gereguleerde activiteiten in het land mag uitvoeren.

Binance in het VK

De FCA is de Financial Conduct Authority (FCA), een instantie die toezicht houdt op de financiële markt. HSBC is een multinational en de tweede grootste bank van Europa en de zesde grootste bank van de wereld. In totaal hebben ze with $2.984 miljard aan assets in beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om betalingen met creditcards. Binance heeft al langere tijd problemen in het Verenigd Koninkrijk. Stortingen en opnames met Britse ponden werden al verschillende keren (tijdelijk) stopgezet. Nu is het dus een grote bank die (van buitenaf) een einde maakt aan betalingen.

In juni maakte de FCA bekend dat Binance geen gereguleerde beurs is in het Verenigd Koninkrijk. Dat zijn ze overigens ook niet in Nederlands. Ze zijn níet opgenomen in het register van De Nederlandsche Bank (DNB).

Volgens tweets heeft HSBC contact opgenomen met klanten met het advies om betalingen tot nader order stop te zetten.

Reacties Binance en HSBC

Een woordvoerder van de bank vertelt het volgende:

"We hebben met klanten van HSBC UK gecommuniceerd over veranderingen in deze cryptospace, die van invloed kunnen zijn op hen."

“We zullen geen commentaar geven op individuele securities of cryptobeurzen. We leggen bijzondere nadruk op de normen omtrent anti-witwas (AML) en know-your-customer (KYC). We volgen de ontwikkelingen en de veranderende regelgeving in deze markten op de voet.”

In juli blokkeerden de Britse bank Barclays en de Spaanse bankgigant Banco Santander ook al betalingen aan Binance voor Britse klanten. Binance reageert als volgt op deze stap:

"We zijn teleurgesteld dat HSBC deze beslissing heeft genomen en zouden graag een dialoog aangaan om eventuele zorgen die ze hebben te bespreken. We nemen onze verplichtingen om de regels na te leven zeer serieus en we zijn vastbesloten om samen te werken met regelgevers."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!