Dit zijn de 27 bedrijven uit het cryptoregister van de DNB

Update – Drie nieuwe Nederlandse bedrijven zijn opgenomen in het cryptoregister van de Nederlandsche Bank (DNB). Ze mogen nu aan Nederlandse consumenten cryptodiensten aanbieden en vallen nu onder toezicht van de centrale bank.

Het betreft de volgende drie nieuwe registraties:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

 • Bitdenex uit Almere, een broker in een handjevol cryptocurrency’s waaronder bitcoin en tether
 • Coinvert uit Amsterdam, die een app hebben om ’tikkies’ in crypto’s te ontvangen en te versturen
 • XRPL Labs uit Amersfoort, die onder meer walletdiensten aanbieden binnen het XRP (Ripple) ecosysteem

Eerder bericht 3 augustus d.d.

De exchanges eToro en Nash zijn goedgekeurd door de Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten.

Beide bedrijven zijn in de maand juli opgenomen in het register van de toezichthouder, waarmee het totaal nu op 27 goedgekeurde aanbieders komt.

eToro en Nash exchange

Per mei 2020 vallen wisselkantoren van cryptocurrency’s onder toezicht van de DNB. Deze moet er op toezien dat deze organisaties de regels omtrent het tegengaan van witwassen actief naleven en daarover rapporteren.

Elke bestuurder wordt doorgelicht en ook elke transacties van 10.000 euro of hoger wordt automatisch gemeld bij de Financial Intelligence Unit dat onder het ministerie van Justitie valt.

eToro is wereldwijd een bekende aanbieder van forex en CFD’s, maar ze bieden ook cryptocurrency’s aan. Het bedrijf uit Israël heeft een licentie bij de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) en de Britse Financial Conduct Authority. En nu dus een registratie bij de DNB.

Eerder moest eToro stoppen met het aanbieden van bitcoin CFD’s in het Verenigd Koninkrijk en ook de handel voor Nederlandse klanten werd abrupt stopgezet. Het is onduidelijk of deze problemen met deze registratie zijn verlopen. Onlangs is ook Binance gestopt met het aanbieden van bitcoin derivaten in Nederland.

Nash is een relatief onbekende naam waarvan de architectuur is gebouwd op blockchaintechnologie. Ze claimen non-custodial diensten aan te bieden, zodat klanten hun fondsen zelf kunnen beheren in een smart contract.

Aantal aanbieders

Het totaal aan aanbieders komt nu op 27 stuks. We zetten alle namen nog eens op een rij (in de volgorde van het DNB-register):

 1. Litebit
 2. Bitvavo
 3. Triaconta
 4. BUX
 5. Bitstamp
 6. OKCoin
 7. AMDAX
 8. Blox
 9. Coinmerce
 10. Bitmymoney
 11. Bitonic
 12. Happy Coins
 13. BTC Direct
 14. Knaken
 15. eToro
 16. Anycoin Direct
 17. Bitcoinmeester
 18. Bit4Coin
 19. EU Internet Ventures
 20. Bitpay
 21. Satos
 22. Nash
 23. Flow Traders
 24. Byelex Data Solutions
 25. Bitdenex (nieuw)
 26. Coinvert (nieuw)
 27. XRPL Labs (nieuw)

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop.

Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop. We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDNBeToro

  Door: Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...