Goedemorgen Bitcoin: iemand betaalde $170.000 voor één transactie

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bijna 50.000 BTC verplaatst met 640% winst

Op 16 januari zijn er 49.866 bitcoin verplaatst. Het zijn echter niet normale bitcoin, maar coins die al 5 tot 7 jaar niet waren verplaatst.

De gemiddelde prijs van deze oude bitcoins was $6.672. Vergeleken met de huidige spotkoers heeft deze anonieme bitcoiner maar liefst 640% winst gerealiseerd. Vandaag de dag staat de bitcoin prijs rond de $42.500.

Dit volume van 49.866 BTC werd niet naar de beurs gestuurd, maar naar een adres dat niet nader door analysebedrijven is gelabeld. Het is vooralsnog niet bekend wie er achter de transactie zit en of dit van een individu of van een bedrijf komt.

Enorme blunder: gebruiker betaalt $170.000 in bitcoin aan transactiekosten

Een ongelukkige bitcoiner probeerde zijn UTXOs te consolideren, maar maakte daarin een gigantische blunder. laat zien dat iemand 4 bitcoin betaalde voor een transactie op dinsdag. Dit was duidelijk niet de bedoeling, omdat de gebruiker in kwestie uiteindelijk slechts 2,9 bitcoin naar de plaats van bestemming stuurde en daar dus 170.000 dollar aan transactiekosten voor betaalde.

Het jaar van de stablecoins: USDC schiet uit de startblokken in 2024

Is 2024 nu al het jaar van de stablecoins? De market cap van Tether (USDT) blijft extreem groeien en is inmiddels op het niveau van 95 miljard dollar gekomen. Maar ook bij USD Coin (USDC) zijn er positieve ontwikkelingen te bespeuren. Volgens de marktdata van Kaiko is het marktaandeel qua volume van USDC op de gecentraliseerde beurzen meer dan verdubbeld sinds januari 2022.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...