Goedemorgen Bitcoin: Inflatie Eurozone nadert 10%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Inflatie Eurozone nadert 10%

Je leest in de media continu verhalen over de Amerikaanse inflatie, maar in Europa is de ellende net zo goed aan de gang. Sterker nog, in ons eigen Europa zijn de problemen zelfs groter dan in de Verenigde Staten. Op vrijdag komen de nieuwe inflatiecijfers voor de Eurozone naar buiten en de verwachting is dat die rond de 10 procent uitkomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met het opblazen van de inflatie in de Eurozone neemt ook de druk op de Europese Centrale Bank (ECB) en voorzitter Christine Lagarde toe. De door Bloomberg ondervraagde economen verwachten een nieuwe all-time high voor de CPI van de Eurozone, met een mediaan van 9,7 procent. Vier economen voorspellen zelfs een inflatie van 10 procent of hoger voor de Eurozone.

Grootste bitcoinfonds ter wereld bereikt nieuw dieptepunt

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bereikt een nieuw dieptepunt. GBTC staat op een ‘korting’ van 35,18%.

Het Grayscale Bitcoin Trust heeft in totaal 643.572 BTC in bezit. Met een aandeel GBTC koop je een aandeel in dit fonds. Dit aandeel staat echter dus flink onder water. De waarde van bitcoin in kas is ruim 35% hoger dan de koers van GBTC.

Dit fonds is bedoeld voor mensen om blootstelling te krijgen aan bitcoin middels het aandeel. Maar dat wil nog niet echt lukken de laatste jaren.

In onderstaande grafiek zie je duidelijk wanneer de prijs van GBTC verder achterop raakte tegenover de koers van bitcoin.

Goedemorgen Bitcoin: Inflatie Eurozone nadert 10%
Koers van GBTC volgens Ycharts.com

Jonge Canadees verloor $35 miljoen met cryptohandel

Een Canadese trader wordt aangeklaagd wegens het niet terugbetalen van ten minste $35 miljoen aan investeerders.

Het gaat om Aiden Pleterski, een man van 23 jaar. Hij noemde zichzelf “Crypto King” en zit in de penarie.

De man uit Ontario heeft $2 miljoen aan bezittingen moeten afgeven aan de lokale autoriteiten. Ze hebben onder andere twee McLarens, twee BMW’s en een Lamborghini in beslag genomen.

Waarom? Hij kwam beloften niet na. Met zijn bedrijf AP Private Equity Limited verzekerde Pleterski klanten aanzienlijke winsten. Ze zouden winst maken door te investeren in cryptovaluta. Dit pakte echter verkeerd uit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!