Jonge Canadees verloor $35 miljoen met cryptohandel

Een Canadese trader wordt aangeklaagd wegens het niet terugbetalen van ten minste $35 miljoen aan investeerders.

Investeringsbedrijf

Het gaat om Aiden Pleterski, een man van 23 jaar. Hij noemde zichzelf “Crypto King” en zit in de penarie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De man uit Ontario heeft $2 miljoen aan bezittingen moeten afgeven aan de lokale autoriteiten. Ze hebben onder andere twee McLarens, twee BMW’s en een Lamborghini in beslag genomen.

Waarom? Hij kwam beloften niet na. Met zijn bedrijf AP Private Equity Limited verzekerde Pleterski klanten aanzienlijke winsten. Ze zouden winst maken door te investeren in cryptovaluta. Dit pakte echter verkeerd uit.

Schuldeisers laten nu van zich horen, zoals Diane Moore. Ze had $60.000 apart gezet voor het schoolgeld van haar kleinkinderen. Toch besloot ze er op een dag voor om het geld te investeren. Dat ging faliekant mis.

Winsten en luxe leven

Pleterski stemde ermee dat ze 70% van de winst zou krijgen. Als er geen winst zou worden gemaakt, zou ze het volledige bedrag terugkrijgen. De gegarandeerde tweewekelijkse rendementen van het contract lagen ergens tussen de 10% en 20%.

Het pakte helemaal verkeerd uit, waardoor er nog maar $10.000 van het oorspronkelijke bedrag over is.

De schuldeisers weten niet of de jonge Canadees daadwerkelijk met cryptovaluta heeft gehandeld of dat hij met opzet geld heeft gestolen.

In totaal zijn er nog 29 andere schuldeisers die Pleterski aanklagen voor ten minste $13 miljoen. Er is zelfs iemand die $4,5 miljoen heeft verloren. Hij wil dat alle activa en rekeningen van Pleterski worden bevroren.

Een ding is zeker: aan de luxe levensstijl van de Canadees komt een einde. De 11 auto’s, een privévliegtuig en een huis van $45.000 per maand en nog veel meer spullen heeft hij moeten inleveren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsoplichting