Goedemorgen Bitcoin: klanten PayPal kunnen bitcoin van platform afhalen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nationale bank Ethiopië waarschuwt dat bitcoin illegaal is

De Nationale Bank van Ethiopië (NBE) schrijft in een verklaring dat alle transacties in het land moeten worden gedaan met de Birr, de lokale valuta. Daarmee is (of blijft) bitcoin een illegaal betaalmiddel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zijn wel uitzonderingen, als deze door banken zijn toegestaan. Daarbij wordt specifiek genoemd dat het gebruik van bitcoin tegen de wet is. De Ethiopische outlet Addis Standard meldt dat bitcoin illegaal wordt beschouwd in het Afrikaanse land.

Groot wetsvoorstel regulering bitcoin in VS gepresenteerd

Vandaag dienen senatoren Lummis en Gillibrand een wetsvoorstel in bij
de Amerikaanse Senaat. De wet is erop gericht om bitcoin en andere cryptovaluta
volledig te reguleren en op te nemen in het financiële systeem.

Bitcoinminers moeten een aparte status krijgen en niet die van financiële instelling. Ook wordt voorgesteld dat het toezicht op de cryptosector naar de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) gaat, een zusterorganisatie van de Securities and Exchange Commission (SEC).

PayPal opent deuren voor klanten om bitcoin van platform af te halen

PayPal breidt hun cryptodiensten uit met een nieuwe feature. Gebruikers kunnen nu hun bitcoin ook van het platform afhalen. Daarmee zet de betaalprovider een stapje in de richting van native cryptobedrijven, waar dit nagenoeg altijd de standaard is.

In een verklaring schrijft het bedrijf het volgende: “Vanaf vandaag ondersteunt PayPal de native transfer van cryptocurrency’s tussen PayPal en andere wallets en beurzen.”