Goedemorgen Bitcoin: koers daalde naar $26.600

464 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin daalde naar $26.600

Bitcoin (BTC) maakt een roerige tijd door. De munt daalde de gisteren met 13% tot een dieptepunt van $26.600.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin maakt regelmatig grote dalingen door. De daling van ruim 30% in een maand is niets nieuws, maar het doet wel pijn bij de gemiddelde bitcoiner.

De recordprijs van bitcoin staat nog altijd op $69.010. Die prijs werd op 10 november 2021 bereikt op de grote cryptobeurzen. Inmiddels zitten we ruim 60% onder de all time high.

Bitcoin daalt naar prijzen van 2020, Tether daalt naar 97 cent

Tether is de munt in de wereld van cryptocurrency met veruit het meeste handelsvolume. Volgens CoinMarketCap werd er voor $185 miljard (!) aan Tether gebruikt op cryptobeurzen wereldwijd.

De munt zelf heeft weinig met bitcoin te maken. Het protocol van bitcoin kent de term Tether niet. De token is echter wel een belangrijke uitweg geworden voor liquiditeit. De prijs van USDT stond even kort op $0,9765, terwijl concurrent USDC $1,01 kostte. Inmiddels is dit verschil weer goedgemaakt.

Op Binance zie je zelfs dat USDC nog meer terrein pakt op Tether.

Unicum sinds 2019: negatieve premium van $1.440 op bitcoin prijs bij Coinbase

De prijs van bitcoin schoot de laatste dagen alle kanten op, maar vooral omlaag. Deze volatiliteit zorgt ook voor verschillende prijzen tussen cryptobeurzen. Op Coinbase was er zelfs een negatieve premium van 0,4%.

Het heeft er veel weg van dat er op Coinbase Pro bovengemiddeld veel verkopers waren. Dit is het platform dat veel institutionele klanten gebruiken voor cryptohandel.

De negatieve premium van de prijs van bitcoin op Coinbase (ten opzichte van de gemiddelde wereldwijde prijs) schoot tot het laagste punt in drie jaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!