Goedemorgen Bitcoin: laagste weeksluiting BTC van 2021

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoin nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Laagste wekelijkse sluiting van 2021

Bitcoin was op koers om de week af te sluiten met een verlies van bijna $3.000, na het beëindigen van een weekend vol gemixte prijsactie. Na een kleine spurt over de $32.000 op vrijdag, is de prijs weer wat teruggevallen. De koers maakte daarmee wel de laagste weeksluiting van dit kalenderjaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Turkse regulering van de cryptomarkt

Turkije heeft een duidelijk wettelijk kader voor cryptobedrijven op de plank liggen. Het wetsontwerp stelt onder andere een vereiste aan het minimum aan kapitaal voor cryptobedrijven die in Turkije actief zijn.

Vice-minister Şakir Ercan Gül maakt bekend dat de cryptowet aan het begin van het volgende wetgevende jaar voorgesteld wordt. Dat betekent dat het in oktober 2021 aan het Grote Nationale Assemblee van Turkije zal worden gepresenteerd. Dit is de Turkse wetgevende macht, bestaande uit slechts één Kamer.

'Bitcoin ETF is kwestie van tijd'

In de Verenigde Staten wacht men met smart op een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Dit soort fondsen proberen als indextracker de prijs van een onderliggende asset te volgen. Het Grayscale Bitcoin Trust is het grootste bitcoin fonds ter wereld en wil uiteindelijk ook een ETF worden. Volgens directeur Michael Sonnenshein zet zijn bedrijf zich voor 'de volle 100% in' om dat voor elkaar te krijgen.

Sonneshein noemt het een kwestie van tijd, we zijn volgens hem niet ver verwijderd van voldoende volwassenheid van BTC. Tot nu toe houden de poortwachters in Amerika de deur dicht. De Securities Exchanges Commission (SEC) stelt tot nu toe alle beslissingen rondom dit soort fondsen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!