Goedemorgen Bitcoin: Miljardair vindt BTC ‘verzekering’ tegen financiële ramp

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Miljardair Bill Miller noemt bitcoin ‘verzekering’ tegen financiële ramp

Miljardair Bill Miller is zeer te spreken over bitcoin. Het is een asset die functioneert zonder de Federal Reserve en of enige inmenging van een andere centrale partij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Miller, die sinds 2014 al bitcoin heeft overigens, is bitcoin een verzekeringspolis tegen de zeer verslechterde monetaire situatie wereldwijd. De oprichter en Chief Investment Officer van investeringshuis Miller Value Partners deed zijn uitlatingen van de podcast “Richer, Wiser, Happier” op 24 mei.

Chinees bedrijf koopt kleine bitcoin beurs in Latijns-Amerika

Huobi Global koopt bitcoin beurs Bitex uit Latijns-Amerika voor een onbekend bedrag. Bitex, opgericht in 2014, is actief in Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay. Ze gaan gebruik maken van de handelsinfrastructuur van Huobi, maar behouden hun eigen branding en management.

Via Bitex kun je onder meer Bitcoin en de stablecoins Tether (USDT) en USD Coin (USDC) kopen via diverse fiat valuta. Zoals Zoals de Argentijnse, Chileense en Uruguayaanse peso’s; de Paraguayaanse guaraní en de Peruaanse sol.

Huobi betrad in 2019 voor het eerst de Argentijnse markt en bood de lokale bevolking een manier om Argentijnse peso’s in te wisselen voor bitcoin en Tether (USDT).

Bitcoin betalingen blijven historisch goedkoop

De totale transactiekosten van het bitcoin netwerk blijven historisch laag. Na een korte opleving van de ‘fees’, zijn de kosten van on-chain bitcoinbetalingen nog steeds verwaarloosbaar.

In het wekelijkse rapport van Glassnode haalt de totale transactiekosten van bitcoin aan. Deze zijn al bijna een jaar lang extreem laag.

De vraag naar blockruimte is het laatste jaar veel minder extreem dan de vorige jaren. Glassnode laat zien dat de fee-markt sinds juli 2021 ongeveer 10 tot 12 BTC per dag betreft.

Goedemorgen Bitcoin: Miljardair vindt BTC 'verzekering' tegen financiële ramp

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!