Chinees bedrijf koopt kleine bitcoin beurs in Latijns-Amerika

Chinees bedrijf koopt kleine bitcoin beurs in Latijns-Amerika

Huobi Global koopt bitcoin beurs Bitex uit Latijns-Amerika voor een onbekend bedrag. Bitex, opgericht in 2014, is actief in Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay. Ze gaan gebruik maken van de handelsinfrastructuur van Huobi, maar behouden hun eigen branding en management.

Via Bitex kun je onder meer Bitcoin en de stablecoins Tether (USDT) en USD Coin (USDC) kopen via diverse fiat valuta. Zoals Zoals de Argentijnse, Chileense en Uruguayaanse peso's; de Paraguayaanse guaraní en de Peruaanse sol. Francisco Buero, CEO van Bitex, zegt in het persbericht:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Bitex is opgericht om het vermogen van onze gebruikers te beschermen, in de nasleep van grote financiële crises in Latijns-Amerika', zei Francisco Buero, CEO van Bitex in een persbericht. "Na acht jaar succesvolle jaren, kunnen we met de steun van Huobi verder doorgroeien. Ik verwacht dat we onze klanten beter van dienst kunnen zijn, ze krijgen nu toegang tot een breder scala aan digitale activa via Huobi.'

Huobi betrad in 2019 voor het eerst de Argentijnse markt en bood de lokale bevolking een manier om Argentijnse peso's in te wisselen voor bitcoin en Tether (USDT).

Vorig jaar voegde het vijf betaalmethoden toe om crypto te verhandelen van Argentijnse financiële instellingen, waaronder de grote banken Santander Río en Banco Galicia.

Lees meer over:
Bitcoin overname

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties