Goedemorgen Bitcoin: Nederlander slachtoffer van mishandeling en diefstal hardware wallet

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Centrale bank Thailand waarschuwt banken voor Bitcoin handel

De Bank of Thailand (BoT) dringt er bij commerciële banken op aan af te zien van de handel in digitale activa. Er zouden volgens de centrale bank van het Zuid-Oost Aziatische land te veel risico’s zijn omtrent prijsvolatiliteit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder dit jaar kondigde Siam Commercial Bank (SCB) aan dat ze cryptobeurs Bitkub hadden overgenomen voor $537 miljoen. Ook de Bank of Ayudhya meldt zich op het cryptotoneel: ze kochten Zipmex op voor $41 miljoen.

Bitcoin rekenkracht met 93% gestegen sinds dieptepunt in mei 2021

Glassnode schat in dat de huidige hashrate nog slechts 4% onder de vorige all-time high zit (op basis van het zevendaagse gemiddelde). De rekenkracht van het netwerk daalde namelijk ruim 50% na het verbod van China op bitcoinmining.

Na het dieptepunt in mei is deze metric met 93% gestegen met een geschatte hashrate van 172 Exahash per seconde.

Een gezond signaal, want het betekent dat miningbedrijven blijven investeren in nieuwe apparatuur en zo de rekenkracht en daarmee de beveiliging van het netwerk opschroeven.

Drietal pakt na mishandeling hardware wallet van Nederlander om bitcoin te stelen

Je kunt jouw bitcoin nóg zo goed beveiligen, maar soms kan een zogenaamde ‘$5 wrench attack’ fataal zijn. Dat overkwam ook een 39-jarige man uit Leeuwarden. Een drietal viel zijn huis binnen om de hardware wallet te bemachtigen, inclusief pincode.

Bij Opsporing Verzocht vertelt hij hoe hij elke maand zijn ‘restgeld’ in bitcoin stopte. Terwijl hij een sigaretje aan het roken was op het balkon, zag hij mannen in groene hesjes voorbij komen lopen. Later die avond staan de drie mannen voor de deur met een nepverhaal. Een marteling en overval was het gevolg.