Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse banken weigeren complotdenkers

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PSV laat sponsorbedrag volledig in bitcoin uitbetalen

Een mooie nieuwe samenwerking in het landen des lands. Bitcoin brokers Anycoin Direct is een sponsordeal aangegaan met voetbalclub PSV. De komende twee seizoenen is Anycoin Direct, een van de grotere en oudste brokers van Nederland, Official Partner van de club uit Eindhoven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PSV heeft het sponsorbedrag volledig in Bitcoin ontvangen en houdt deze satoshi’s vast voor de toekomst. Direct na ondertekening maakte commercieel directeur Frans Janssen namens PSV live in het Philips Stadion een wallet aan om dit te faciliteren.

Nederlandse banken weigeren complotdenkers

Verschillende banken weigeren nog diensten te leveren aan partijen die ‘bewezen desinformatie verspreiden’. Regelmatig worden rekeningen geblokkeerd van mensen of organisaties die zij beschouwen als verspreiders van nepnieuws. Dat is te lezen in een artikel van NRC.

Uitgeverij De Blauwe Tijger had problemen met ING. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is dit een doorgeefluik van anti-overheidspropaganda.

Kortom: met de verkeerde mening kun je in Nederland niet overal bankieren. Of je het daar nu mee eens bent of niet: met bitcoin heb je dit soort problemen niet.

Bitcoin adoptie in Vietnam het hoogst

De adoptie van cryptovaluta onder individuen is het hoogst in Vietnam. Dat blijkt uit een onderzoek van Chainalysis, een blockchain analysebedrijf.

Ze hebben vooral on-chain data erbij gekapt, iets waar hun hele bedrijfsvoering om draait. Zo keken ze bijvoorbeeld naar de waarde van het de ontvangen cryptovaluta, gewogen per koopkrachtpariteit (KPP) per inwoner. Ook de waarde die is verstuurd en de peer-to-peer handel is meegenomen in de index.

Wat blijkt? Vietnam is koploper wat betreft de adoptie van Bitcoin, gevolgd door India, Pakistan en Oekraïne.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!