Goedemorgen Bitcoin: nieuw wetsvoorstel in Amerika

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Plannen in Amerika moeten cryptobeurzen deels vrijstellen van handhaving SEC

De ‘Digital Trading Clarity Act of 2022’ moet meer zekerheid bieden aan bedrijven in de VS. Het gaat met name om het verduidelijken van regels en richtlijnen die al bestaan. Denk bijvoorbeeld aan effectenwetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Verenigde Staten worstelt net als elk ander land met regels rondom bitcoin en cryptocurrency’s. Volgens senator Bill Hagerty, lid van het Banking Comittee, moet zijn voorstel meer duidelijkheid bieden.

Hij wil twee belangrijke punten verbeteren:

  1. Categoriseren van digitale assets
  2. Bij die kwalificatie horen dan ook al bestaande regels

Spaanse telecomgigant accepteert bitcoin

Telefonica accepteert bitcoin voor hun diensten. De Spaanse telecomgigant werkt samen met Bit2ME om BTC en verschillende tokens te accepteren.

Het bedrijf is een van de grootste telefoonbedrijven van Spanje. Dit is overigens niets nieuws. Sinds de start van bitcoin in 2009 zijn er tal van bedrijven gestart met het accepteren van BTC. Wel is het weer een kleine nieuwe stap. Vueling, een Spaanse luchtvaartmatschappij, start bijvoorbeeld in 2023 ook met bitcooinbetalingen voor hun vluchten.

Nexo liquideert $153 miljoen aan bitcoin

Nexo brengt 7.758 bitcoin in beweging. Het bedrijf staat onder druk en haalt 7.758 wrapped bitcoin weg bij MakerDAO.

Wrapped (of ingepakte)bitcoin kun je krijgen door echte bitcoin naar een bepaald adres te sturen. Je krijgt daar dan een token voor terug die op een ander netwerk bitcoin moet vertegenwoordigen. Zo lang het goed gaat kun je vervolgens je ingepakte bitcoin omzetten en weer terugkrijgen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...