Nexo liquideert $153 miljoen aan bitcoin

Nexo brengt 7.758 bitcoin in beweging. Het bedrijf staat onder druk en haalt 7.758 wrapped bitcoin weg bij MakerDAO.

Wrapped (of ingepakte)bitcoin kun je krijgen door echte bitcoin naar een bepaald adres te sturen. Je krijgt daar dan een token voor terug die op een ander netwerk bitcoin moet vertegenwoordigen. Zo lang het goed gaat kun je vervolgens je ingepakte bitcoin omzetten en weer terugkrijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de adressen die gelinkt wordt aan Nexo deed onderstaande transactie. Het gaat om een bedrag van zo'n $153 miljoen aan BTC. Het is onduidelijk wat er met dit geld wordt gedaan.

Nexo is officieel gevestigd in de Zwitserse plaats Zug. Het is dus geen Amerikaans bedrijf, maar levert daar wel diensten.

De situatie lijkt een reactie op nieuws van vorige maand. Verschillende Amerikaanse staten eisten dat Nexo stop met het bedienen van klanten in hun regio, Nexo stopte kort daarna 'vrijwillig' met hun activiteiten in de Amerikaanse markt.

Nexo is een platform waar je onder andere (hoge) rentepercentages kunt krijgen voor je cryptocurrency's. Dat brengt een hoop risico met zich mee. Niet voor niets zijn rentepercentages bij elke ander soort kredietverstrekker een stuk lager. Op de website pronkt men nog altijd met rente tot wel 16% per jaar.

Ondanks de huidige onrustige situatie lijkt Nexo rustig door te gaan. Eerder nam Nexo namelijk een aandeel in Hulett Bancorp, een bedrijf met een banklicentie. Klanten buiten de VS van Nexo zouden op deze manier toegang krijgen tot verschillende extra financiële diensten. De bank in kwestie is de Summit National Bank.

Nexo heeft nog niet publiekelijk gereageerd op deze situatie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...