Plannen in Amerika moeten cryptobeurzen deels vrijstellen van handhaving SEC

De ‘Digital Trading Clarity Act of 2022’ moet meer zekerheid bieden aan bedrijven in de VS. Het gaat met name om het verduidelijken van regels en richtlijnen die al bestaan. Denk bijvoorbeeld aan effectenwetten.

De Verenigde Staten worstelt net als elk ander land met regels rondom bitcoin en cryptocurrency’s. Volgens senator Bill Hagerty, lid van het Banking Comittee, moet zijn voorstel meer duidelijkheid bieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij wil twee belangrijke punten verbeteren:

  1. Categoriseren van digitale assets
  2. Bij die kwalificatie horen dan ook al bestaande regels

Dit zijn punten waar cryptobeurzen en andere bedrijven in de industrie mee worstelen. We hoeven echter niet te verwachten dat dit soort zaken er snel doorkomen, als het al een positief effect zou hebben op de industrie.

De Digital Trading Clarity Act of 2022 moet eerst nog langs de Senaat, het Huis van Afgevaardigden voordat het op het bureau van president Joe Biden belandt.

Hagerty: ‘Het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving voor digitale activa stelt ondernemers en bedrijven voor de keuze: navigeren van dubbelzinnige regels in de VS, of verhuizen naar het buitenland met duidelijke regels.”

De senator uit Tennessee wil hiermee dus de concurrentiepositie van Amerika versterken. De gemiddelde bitcoiner zal allicht zijn of haar schouders ophalen bij dit soort regels. Maar voor grote bedrijven en investeerders is het belangrijk dat ze investeren in een industrie met duidelijke regels. Onzekerheid heb je altijd, maar dat wil de gemiddelde ondernemer dan graag weer beperken.

Amerika en bitcoin

Mocht je het gemist hebben: de Amerikaanse dollar is nog altijd de belangrijkste valuta in de wereld. De belofte van bitcoin is een hele ambitieuze: een einde maken aan de dollar als reservemunt voor de hele economie. Het is de vraag of het ooit gaat lukken.

In de VS zien we in de politiek steeds meer mensen die zich uitlaten over bitcoin en met name de industrie daar omheen. Voor- en tegenstanders gebruiken het tegenwoordig ook in hun campagne. Staten als Texas en bijvoorbeeld Wyoming zetten op hun eigen manier in op bitcoin. Terwijl de staat New York een van de strengste licentie-eisen heeft in de gehele bitcoinwereld.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...