Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van zondag 17 november

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

BBC: $450 miljoen aan verloren Bitcoin ligt bij Russische inlichtingendienst

De BBC is een bijzonder verhaal op het spoor gekomen tijdens hun onderzoek naar een failliete Russische cryptobeurs. Een groot deel van de fondsen van de beurs WEX is nog voordat de deuren werden gesloten overgemaakt naar adressen van de Russische inlichtingendienst.

Het gaat om 30.000 BTC en 700.000 litecoin. Flinke bedragen dus!

Federal Reserve: ‘Stablecoin crisis kan wereldeconomie raken’

De Amerikaanse centrale bank toont in een rapport de angst voor stablecoins. Met de opkomst van tal van stablecoins voelt de Federal Reserve (Fed) zich genoodzaakt richtlijnen op te stellen.

Zij adviseren iedereen om te wachten met het uitgeven van stablecoins tot zij hun plannen hebben uitgerold. Helaas voor hen wacht de wereld daar niet op en schieten de stablecoins als paddenstoelen uit de grond.

Central Bank Digital Currency? Doe mij maar echte innovatie met Bitcoin (BTC)

Over centrale banken gesproken.. Steeds meer partijen denken er aan om een nieuwe digitale valuta uit te geven. Om op deze manier de strijd aan te gaan met bijvoorbeeld het nieuwe project van Facebook genaamd Libra, maar ook om bitcoin de pas af te snijden.

Gelukkig voor bitcoin heeft een Central Bank Digital Currency echter weinig met de kernwaardes van BTC te maken. Sterker nog: het is eigenlijk een heel slap aftreksel.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping? Check dan ook eens onze langere interviews met bijvoorbeeld cypherpunk Jameson Lopp.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_1268997572','https://www.youtube.com/watch?v=qEI7fi9PmwA',' https://www.youtube.com/embed/qEI7fi9PmwA','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_1268997572','https://www.youtube.com/watch?v=qEI7fi9PmwA',' https://www.youtube.com/embed/qEI7fi9PmwA','youtube'); });
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...