Goedemorgen Bitcoin: Parabolische bull run voor koers op komst?

931 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Crypto-analisten voorspellen parabolische bull run als Bitcoin 200-daags MA doorbreekt

Bitcoin staat aan de rand van een parabolische bull run, volgens een prominente crypto analist die het 200-daags moving average (MA) aanwijst als de belangrijkste indicator. Historische trends laten zien dat zodra Bitcoin dit cruciale niveau doorbreekt, het een fase van snelle prijsstijging ingaat.

Het 200-daags MA is een belangrijke technische indicator voor Bitcoin en verschillende andere activa. Het monitort de gemiddelde slotwaarde in de voorgaande 200 dagen en wordt vaak gebruikt om uitgebreide trends te identificeren. Volgens cryptoanalist Ali Martinez is Bitcoin dit niveau momenteel aan het hertesten en gegevens uit het verleden geven aan dat een significante prijsstijging meestal optreedt wanneer het 200-dag MA wordt overschreden.

Op X wees Martinez op drie belangrijke momenten – 2023, 2021 en 2017 – waarop de prijs van Bitcoin het 200-daags MA passeerde en een parabolische aanloop begon. In 2023 maakte Bitcoin een stijging door van 274,79%, van $19.400 naar meer dan $73.000 ter illustratie.

Tijdens de cyclus van 2021 was er een aanzienlijke groei van 704,94%, terwijl de uitbraak in 2017 resulteerde in een verbazingwekkende stijging van 7.513,24%.

Wel of geen altcoin seizoen? Dit moet Bitcoin doen voor nieuwe altcoin rally

Bitcoin (BTC) is deze week boven $65.000 gestegen en zou binnenkort zijn beweging richting de $ 70.000 kunnen maken. De grootste cryptomunt ligt deze middag op een koers van $ 65.900 na een stijging van 1,6% in de afgelopen 24 uur. Dit opent de mogelijkheid voor altcoins om ook meer aandacht te krijgen en binnenkort te stijgen.

Hoewel altcoins het vandaag over het algemeen goed doen, is er duidelijk nog geen sprake van een volgende altcoin season, wat mogelijk nog even kan duren. Ten eerste zal Bitcoin waarschijnlijk hoger moeten gaan voordat er genoeg vertrouwen is in de crypto markt voor een altcoin rally, maar ook moet een groot deel van de top 50 cryptomunten Bitcoin overtreffen in prestatie.

Gebaseerd op de altcoin season index zitten we nog steeds dik in een Bitcoin season, dit is te zien aan het feit dat er momenteel weinig altcoins uit de top 50 zijn die Bitcoin overtreffen in prestatie. De huidige index van 29 wijst erop dat 29% van de top 50 altcoins beter presteert dan Bitcoin, wat 75% zou moeten zijn voor een altcoin season.

Wat we aan het begin van het jaar zagen, met name in maart, is dat altcoins en meme coins sterk presteerden tegenover Bitcoin. Maar naarmate de populariteit van cryptocurrency en het vertrouwen in de markt daalde, is Bitcoin vooral weer naar boven gekomen als beste crypto investering op het moment.

Harris verslaat Biden, loopt achter op Trump met crypto

De Amerikaanse presidentskandidate Kamala Harris neemt een vriendelijkere houding aan dan Biden op het gebied van crypto regulering, maar Trump gaat verder. Maar ze is nog steeds sceptischer dan Trump op het gebied van belastingen, Bitcoin-mining en zelfbewaring. Dat blijkt uit onderzoek van Galaxy Research.

Harris is vriendelijker tegenover cryptovaluta dan haar huidige baas, president Joe Biden. Maar ze is niet zo pro-industrie als rivaal en voormalig president Donald Trump, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Galaxy Research.

Harris belooft de regelgeving voor Amerikaanse cryptobedrijven aanzienlijk te verbeteren. Maar ze heeft ongunstige standpunten over andere relevante kwesties, zoals belastingen, Bitcoin-mining en zelfbewaring, aldus een bericht van Alex Thorn, hoofd onderzoek van Galaxy, op X. “Hoewel Trump ongetwijfeld gunstiger is voor de industrie, zijn we optimistisch dat Harris meer steun kan bieden dan Biden”, aldus Thorn.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...