Goedemorgen Bitcoin: toezichthouder in Hong Kong zet deur open voor Coinbase

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nieuwe internationale belastingrichtlijnen voor bitcoin

De crypto-industrie krijgt haar eigen belastingkader. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft een nieuwe belastingnorm voor cryptocurrencies geïntroduceerd, samen met een reeks wijzigingen in de al bestaande standaard voor gezamenlijke rapportage.

De OESO is een internationale organisatie die tot doel heeft normen te creëren voor kwesties zoals klimaatverandering, belastingen, onderwijs en banen. Hoewel geen van deze normen verplicht zijn, fungeren ze als richtlijnen voor regelgevers op het gebied van binnenlandse en internationale beleidspunten.

Toezichthouder in Hong Kong: ‘Cryptobeurzen, kom maar naar ons!’

Een wetgever in Hong Kong heeft Coinbase en andere crypto-beurzen uitgenodigd om zich in de regio te vestigen, ondanks de recente juridische acties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen grote spelers in de industrie, zoals Binance en Coinbase.

Lid van de Wetgevende Raad, Johnny Ng, doet via Twitter een duidelijke oproep: “alle cryptobeurzen” zoals Coinbase. Hij hintte ook op mogelijke mogelijkheden voor beursnoteringen.

Week in Bitcoin: Bitcoin bevindt zich in de eerste fase van een nieuwe bullmarkt volgens PlanB

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Veel Binance nieuws deze week. De grootste cryptobeurs is aangeklaagd door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission, die alle middelen aangrijpt om dochterbedrijf Binance US compleet lam te leggen. Ook CEO Changpeng Zhao wordt van diverse misdrijven beschuldigd in een civiele rechtszaak.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...