Goedemorgen Bitcoin: vorige week 80.000 BTC verkocht door LFG

844 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

44 landen praten over bitcoin in El Salvador

El Salvador is het eerste land ter wereld dat bitcoin tot nationale munt heeft gebombardeerd. Dat zorgt voor veel vragen, waarschuwingen én interesse in de wereld. Onder andere Nigeria, Ecuador en Armenië zijn van de partij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

32 centrale banken gaan in gesprek met president Nayib Bukele over de uitrol van bitcoin in zijn land. Naast bankiers weten ook verschillende ambtenaren van verschillende landen de weg naar El Salvador te vinden.

Bukele wil graag dat andere landen ook zijn pad met bitcoin volgen. Na de vele gesprekken zal er niet gelijk een land zijn die alles op zij zet om volop op bitcoin in te zetten.

Goldman Sachs en Barclays investeren in het Britse bitcoinplatform Elwood

De bankgiganten Goldman Sachs en Barclays hebben samen geïnvesteerd in een investeringsronde ter waarde van 70 miljoen dollar in het institutionele bitcoin-handelsplatform Elwood Technologies dat is opgericht door de Britse hedgefund-manager Alan Howard.

Ook het bitcoin-vriendelijke Commerzbank uit Duitsland staat in het rijtje met partijen die in de investeringsronde van Elwood hebben meegedaan.

Luna Foundation Guard verkocht 80.000 bitcoin om waarde UST-stablecoin te redden

De Luna Foundation Guard (LFG) bevestigt dat ze afgelopen week meer dan 80.000 bitcoin (BTC) op de markt hebben gedumpt. De non-profitorganisatie achter de TerraUSD-stablecoin was genoodzaakt om hun posities te liquideren.

Er was onduidelijkheid over het bitcoinbezit van de organisatie. On-chain was precies te volgen dat te midden van de perikelen rond de ‘peg’ van UST, er bitcoin naar Gemini werd gestuurd. Maar precieze details over de fondsen die LFG had, waren niet bekend. Tot vandaag:

“In lijn met de missie als non-profit en de focus op het Terra-ecosysteem, begon de Foundation op 8 mei, toen de prijs van $UST aanzienlijk onder één dollar daalde, deze reserve om te zetten in $UST.”

De stichting vertelt dat ze 50.000 BTC naar een derde partij stuurden in ruil voor 1,5 miljard UST. De waarde van de algoritmische stablecoin bleef echter dalen, waardoor de startup de resterende 33.206 BTC moest verkopen voor 1,16 miljard UST. Dit was de laatste wanhopige poging om de peg te verdedigen.