Goldman Sachs en Barclays investeren in het Britse bitcoinplatform Elwood

De bankgiganten Goldman Sachs en Barclays hebben samen geïnvesteerd in een investeringsronde ter waarde van 70 miljoen dollar in het institutionele bitcoin-handelsplatform Elwood Technologies dat is opgericht door de Britse hedgefund-manager Alan Howard.

Ook het bitcoin-vriendelijke Commerzbank uit Duitsland staat in het rijtje met partijen die in de investeringsronde van Elwood hebben meegedaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elwood gewaardeerd op 500 miljoen dollar

Met de investeringsronde is Elwood gewaardeerd op ongeveer 500 miljoen dollar. Wat betekent dat tijdens de investeringsronde van 70 miljoen dollars rond de 14 procent van de aandelen zijn verkocht aan een paar van de grootste banken ter wereld.

Ondanks de kwakkelende markt hebben de grote spelers uit het traditionele financiële systeem dus vertrouwen in de toekomst van bitcoin. Als dat niet het geval is, dan proberen ze zich met dit soort investeringen in ieder geval in te dekken tegen een verrassing.

Alles bij elkaar geeft het aan dat ook deze partijen van mening zijn dat je bitcoin op dit moment niet meer kunt negeren. Er lijkt een algemene consensus te zijn dat bitcoin een asset is die niet meer van het financiële wereldtoneel zal verdwijnen. Een mening die enkele jaren geleden nog behoorlijk controversieel was.

Investeren voor de lange termijn

Elwood Technologies CEO James Stickland ziet het succes van de investeringsronde als een volgende bevestiging van de toekomst van bitcoin. “We krijgen investeringen binnen van partijen die niet verwachten binnen 15 minuten grote winst te boeken. Ze investeren in de infrastructuur en ik denk dat dat een geruststellend bericht is”, aldus Stickland.

Het bedrijf Elwood Technologies biedt een platform aan waarop partijen eenvoudig een bitcoin-portfolio kunnen opbouwen met marktinformatie en een infrastructuur voor handel die pas bij institutionele beleggers. Het gaat om een interface die verschillende markten met elkaar verbindt en op die manier voor voldoende liquiditeit zorgt.

Vanuit Goldman Sachs kwam er ook commentaar op de investeringsronde. “De institutionele vraag naar bitcoin neemt toe en we zijn actief onze aanwezigheid in de markt aan het vergroten en de mogelijkheden voor onze klanten aan het uitbreiden”, aldus Mathew McDermott die verantwoordelijk is voor digitale assets binnen Goldman Sachs.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....