Goedemorgen Bitcoin: weg naar dollar geblokkeerd in Argentinië

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin bezitters in Argentinië mogen geen dollars meer kopen bij enige wisselkantoor

Argentinië verbiedt bitcoin bezitters om Amerikaanse dollars te kopen. De lokale bevolking zoekt naar allerlei oplossingen om maar geen peso’s te hoeven aanhouden. Voor bitcoiners behoort de dollars niet meer tot de opties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een aankondiging deelt de centrale bank van het land dat degenen die in de afgelopen 90 dagen “bitcoin of een ander digitale activa met peso’s hebben gekocht, geen toegang zullen hebben tot de enige gratis wisselmarkt”. Dit is de Mercado Único y Libre de Cambio, ook wel bekend als MULC. Men kan hier dollars kopen tegen de officiële koers.

‘BlockFi had $600 miljoen aan ongedekte leningen’

BlockFi had in het tweede kwartaal van 2022 maar liefst $600 miljoen aan leningen uitstaan zonder dekking. Dat is te lezen in het ‘Q2 2022 Transparency Report’ van de Amerikanen.

In tegenstelling tot verschillende concurrenten lijkt BlockFi te blijven leven. De kredietverstrekker had daar wel onder andere een lening van FTX voor nodig. BlockFi biedt nog altijd renteproducten aan.

Tips & tricks voor bitcoin privacy

Het laatste deel van je Privacy Special! Volgende week weer de nieuws-samenvattingen die je gewend bent, maar nu: dingen die je actief kan doen voor betere privacy, en inzoomen op privacy op Lightning!

Deze week een aantal oplossingen voor on-chain-security voor de geavanceerde gebruiker, en een Focus op Lightning. Deze Bitcoin Focus heeft twee delen:

Oplossingen

  1. Mixen
  2. Sidechains
  3. Tweede lagen
  4. Payjoin

Lightning

  • Datalekken
  • Privékanalen
  • Hops, hops, hops
  • Balansen
Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...