'BlockFi had $600 miljoen aan ongedekte leningen'

'BlockFi had $600 miljoen aan ongedekte leningen'

BlockFi had in het tweede kwartaal van 2022 maar liefst $600 miljoen aan leningen uitstaan zonder dekking. Dat is te lezen in het 'Q2 2022 Transparency Report' van de Amerikanen.

In tegenstelling tot verschillende concurrenten lijkt BlockFi te blijven leven. De kredietverstrekker had daar wel onder andere een lening van FTX voor nodig. BlockFi biedt nog altijd renteproducten aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De cijfers

Tijd voor wat cijfers. In totaal had BlockFi $1,8 miljard aan leningen openstaan. Er was slechts $1,2 miljard aan dekking. Dat betekent simpelweg dat men een risico van $600 miljoen liep.

Recentelijk gingen bedrijven als Voyager, Celsius en Three Arrows Capital op de fles. De industrie rondom bitcoin is klein. Je hoeft niet lang te zoeken naar connecties tussen de verschillende grote geldverstrekkers. De reeks aan faillissementen maakt het feit dat een deel van de leningen niet gedekt is/was extra zorgelijk.

Het is gebruikelijk om bij een lening een onderpand te vragen. Wanneer de lener niet meer kan of wil betalen, kun je het onderpand liquideren.

Een voorbeeld in de praktijk zagen we recentelijk bij Tether en Celsius. Laatstgenoemde zit in financieel zwaar weer. Volgens Paolo Ardoino, CTO bij Tether, ging het om een lening met voldoende onderpand. Tether heeft de bitcoin die zij ontvingen verkocht. Volgens Tether was er zelfs nog een deel van het onderpand over. Dat hebben zij naar eigen zeggen teruggestuurd naar Celsius.

Er zijn verschillende eisen, afhankelijk van de partner, voor een lening via BlockFi. Volgens directeur Zac Prince eist men simpelweg geen onderpand bij sommige partners.

BlockFi biedt klanten dus nog altijd lucratieve rentes. Het bedrijf heeft $2,6 miljard aan digitale assets open staan van klanten. Met een BlockFi Intereset Account en BlockFi Personalized Yield gaat BlockFi met jouw geld aan de haal. Zij lenen het van jou en jij krijgt daarvoor een rentebedrag. Dat is echter niet zonder risico. Zeker in een volatiele markt als deze.

Lees meer over:
Bitcoin BlockFi Industrie

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties