Goedemorgen Bitcoin: Whale maakt 4.258% winst op 10 jaar oude BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Oude bitcoin whale ontwaakt, verplaatst plots $60 miljoen aan BTC

Een bitcoin whale-adres is al meer dan negen jaar inactief en is nu ontwaakt. Vanuit het adres is woensdag 2.071 bitcoin (ruim 60 miljoen dollar) verstuurd.

Het betreffende adres heeft op 19 december 2013 deze ruim 6.000 bitcoin ontvangen. Leuk feitje: 1 bitcoin stond toen gelijk aan 663 dollar. In totaal stond er ruim 6.000 bitcoin op het adres.

Telegram voegt peer-to-peer bitcoinhandel toe aan wallet

Telegram maakt een nieuwe stap richting bitcoin. Het chatprogramma is populair in de wereld van BTC. De diensten rondom cryptocurrency bestonden al, maar nu komt daar ook peer-to-peer handel in bitcoin bij. Ook andere aanbieders kunnen er gebruik van maken.

Bitcoin is nu beschikbaar op de @wallet-webinterface, samen met een nieuwe exchange/handelsplatform. Je kunt nu Bitcoin rechtstreeks kopen, opnemen, uitwisselen en P2P-transacties maken via de webinterface van Telegram.

Amerika maakt einde aan Chip Mixer na witwassen van $3 miljard aan cryptovaluta

Chip Mixer is door de Amerikaanse autoriteiten gesloten. Het ministerie van Justitie (DOJ) heeft een verklaring afgegeven waarin staat naast de mixer ook twee websites offline heeft gehaald.

Chip Mixer een vrij bekende tool waarmee gebruikers de herkomst van hun cryptovaluta kunnen verdoezelen. Het is een manier om de privacy over online geld terug te krijgen. Op het moment van schrijven zou er, volgens de berichtgeving van het ministerie, maar liefst $3 miljard aan illegale fondsen zijn witgewassen met de software.

Daar komt nu dus een einde aan. Donderdag heeft het ministerie van Justitie in samenwerking met partners in binnen- en buitenland de mixer gesloten. Het zou gaan om Chip Mixer zelf, maar ook om twee websites die er mee te maken hebben.