Golden Cross op dagelijkse grafiek betekent mogelijke koersexplosie voor bitcoin

Golden Cross op dagelijkse grafiek betekent mogelijke koersexplosie voor bitcoin

De bitcoin koers trekt momenteel weer steeds dichter naar de 23.000 dollar toe en staat op het moment van schrijven op 22.900 dollar. Inmiddels vormt er zich voor het eerst sinds 18 maanden een Golden Cross op de dagelijkse grafiek.

Wat is een Golden Cross?

We spreken van een Golden Cross als er op de dagelijkse grafiek of andere grafieken met een langere tijdframe een kruising van twee bewegende gemiddelden plaatsvindt. Als het 50-daagse bewegende gemiddelde het 200-daagse bewegende gemiddelde naar boven doorkruist, dan is er sprake van een Golden Cross.

De huidige Golden Cross van bitcoin. Bron: TradingView
De huidige Golden Cross van bitcoin. Bron: TradingView

Over het algemeen ziet men dit binnen de technische analyse als een bullish ontwikkeling, vandaar ook de naam Golden Cross. Als het andersom gebeurt en het 50-daagse gemiddelde het 200-daagse gemiddelde naar beneden doorkruist, dan is er sprake van een Death Cross en dat is juist heel bearish.

De laatste keer dat we op de dagelijkse grafiek te maken hadden met een Golden Cross was in september 2021, ongeveer twee maanden voor de all-time high van bitcoin van 69.000 dollar die begin november 2021 bereikt werd.

Koers van 25.000 dollar in aantocht?

Volgens Venturefounder, een gebruiker van het on-chain dataplatform CryptoQuant, kan de huidige Golden Cross wel eens de katalysator zijn van een opwaartse koersbeweging van bitcoin naar 25.000 dollar. "Er is zojuist een Golden Cross geweest op de dagelijkse grafiek van bitcoin!" aldus een optimistische Venturefounder.

"Deze potentiële correctie kan een hertest van de bitcoin koers van 20.000 dollar betekenen, om vervolgens een opleving naar de 25.000 dollar in te zetten. Als het lukt om de 25.000 dollar in een steunpunt om te toveren, dan is het spelletje voorbij voor de beurs," aldus de analist.

Er heerst nog wel wat onduidelijkheid, omdat bitcoin in de wekelijkse grafiek bezig is met het vormen van een Death Cross, die nog niet bevestigd is, maar mogelijk roet in het eten kan gooien voor de Golden Cross op de dagelijkse grafiek. Wat dat betreft komen er dus spannende dagen aan voor bitcoin.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan