Goldman Sachs leidt financieringsronde voor blockchain startup Axoni

De op het bedrijfsleven gerichte blockchain startup Axoni heeft 32 miljoen dollar op weten te halen in een financieringsronde. Goldman Sachs was een van de partijen die de financieringsronde leidde.

Financieringsronde

De Serie B financieringsronde ter waarde van 32 miljoen dollar werd geleid door Goldman Sachs en Nyca Partners. Ook talrijke andere investeerders als Wells Fargo, JPMorgan, Citigroup, en Andreessen Horowitz deden mee. Dit brengt de totale financiering van Axoni tot nu toe op 55 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Axoni’s mede-oprichter Greg Schvey gaf tegen Forbes aan dat de ronde niet alleen een injectie van kapitaal vertegenwoordigde, maar ook een “diepe strategische” alliantie. Zeker gezien het feit dat veel van de investeerders zelf de traditionele financiële sector vertegenwoordigen en middels deze investering innoveren door zich te richten op gedistribueerde grootboektechnologieën als de blockchain.

Axcore

Het New Yorkse Axoni is opgericht in 2016 en wil naar verluidt het kapitaal gebruiken om haar bestaande klanten te helpen al bestaande gebruikers te integreren in drie van haar gedistribueerde grootboekplatforms. Goldman Sachs, JPMorgan en Citigroup hebben Axoni’s blockchainplatform Axcore al met succes getest voor de derivatenhandel.

DTCC

Het grootste project dat Axoni momenteel heeft lopen is met DTCC – de Depository Trust and Clearing Corporation. Het betreft de grootste financiële dienstverlener ter wereld gekeken naar waarde in transacties. Het verwerkt per jaar 1,6 triljoen (1.600.000.000.000.000) dollar aan effectentransacties. Vorig jaar kondigde DTCC aan samen met Axoni, IBM en blockchainconsortium R3 zijn Trade Information Warehouse voor de verwerking van derivaten te vernieuwen met behulp van de Axcore-blockchain.

Andere deals en investeringen

Recentelijk waren er meerdere opvallende durfkapitaalinjecties in de crypto- en blockchainspace. Andreessen Horowitz en Pantera Capital investeerden 28 miljoen dollar in het blockchainplatform Harbor en Rockefeller’s Venture Capital tak Venrock ging een samenwerking aan met de crypto-investeringsgroep Coinfund.

Bronnen: Forbes, Market Watch

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
cryptoDLTGoldman Sachs