Goldman Sachs: ‘Steeds minder bitcoin bij de beurzen’

De hoeveelheid bitcoin bij de beurzen is in juni verder gedaald. Volgens Goldman Sachs kiezen steeds meer investeerders ervoor om hun bitcoin zelf te beheren, omdat beursplatformen in toenemende mate onder druk worden gezet door de autoriteiten in de Verenigde Staten. Het aantal bitcoin bij de beurzen is in juni met 4 procent gedaald, waardoor deze nu rond het niveau van december 2022 ligt en daarmee op het laagste niveau sinds november 2020.

We weten allemaal wat er na november 2020 gebeurde, dus kunnen we ons voorbereiden op een nieuwe bullmarkt?

Positieve ontwikkeling

Het dalen van de hoeveelheid bitcoin bij de beurzen is onmiskenbaar een positieve ontwikkeling voor de koers. Hoe minder bitcoin er beschikbaar zijn voor de vrije verkoop, hoe meer ruimte de koers heeft om te exploderen bij een toename van de vraag.

Voorlopig lijkt vooral dat de koers te ondersteunen en natuurlijk speelt ook de ETF-aanvraag van BlackRock een rol.

Bitcoin miners profiteerden in juni in ieder geval van de hogere koersen door voor 99 miljoen dollar aan bitcoin richting de beurzen te sturen.

Dat markeert een verdubbeling ten opzichte van de maand mei. Ondanks die gigantische verkoopgolf onder de miners lijkt de koers zich in ieder geval redelijk stabiel te houden, wat een goed teken is voor bitcoin.

Nieuwe bullmarkt?

De bitcoin koers doet het voorlopig fantastisch in 2023 en staat op een plus van ruim 85 procent. Ondanks dat lijkt het nog te vroeg om van een nieuwe bullmarkt te kunnen spreken. Het sentiment begint langzaamaan positief te worden, maar de macro-economische omstandigheden blijven een lastig verhaal.

De inflatie in de Verenigde Staten (kerninflatie) ligt nog altijd op 5,3 procent en is daarmee redelijk ver verwijderd van de doelstelling van de Federal Reserve van 2,0 procent.

Om die reden is de verwachting dat de rente nog relatief lang op het huidige niveau blijft en daarmee ook de druk op de bitcoin koers.

Wat dat betreft is het lastig om macro-economische gezien al de start van een nieuwe bullmarkt te onderbouwen en lijkt het sentiment iets te optimistisch op dit moment.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....