Google gaat samenwerking aan met bitcoinbedrijf Voltage

Google Cloud is het volgende bedrijf dat zijn eerste stappen zet op het gebied van bitcoin lightning. De cloud- en dataservice, met een waarde van $225 miljard, is een samenwerking aangegaan met Voltage, een infrastructuurprovider die gespecialiseerd is in het lightningnetwerk.

De samenwerking werkt twee kanten op. Google kan - in theorie - nu bitcoingebaseerde diensten gaan uitrollen en tegelijkertijd de groei van Voltage ondersteunen met extra serverruimte.

Graham Krizek, CEO van Voltage, verklaart aan Cointelegraph:

"Voltage maakt gebruik van Google Cloud om onze klanten wereldwijd beter van dienst te kunnen zijn. We hebben grote klanten die nodes nodig hebben die zijn in te zetten in specifieke geografische regio's zoals het Verenigd Koninkrijk of Azië."

Omgekeerd kan Google "Voltage gebruiken als hun externe bitcoin- en lightningteam. Wij verzorgen die business voor hen door bedrijven te helpen die geïnteresseerd zijn in het toevoegen van bitcoin of lightning aan hun diensten."

Bedrijfsmatig lijkt er steeds meer interesse te komen in lightningdiensten. Bedrijven zoals Binance, Kraken en Bitfinex hebben inmiddels lightning al geïntegreerd in hun business voor het ontvangen en versturen van transacties. Krizek: "Ik denk dat dit echt een belangrijk signaal is voor het mogelijk maken van meer bitcoingerichte strategieën bij Google specifiek, maar ook bij grotere organisaties."

Google Cloud opereert onder de paraplu van het moederbedrijf Alphabet. Het betalingsplatform Google Pay heeft honderden miljoenen gebruikers in meer dan 15 landen. Google Ventures heeft in 2021 deelgenomen aan een financieringsronde van 6 miljoen dollar voor Voltage, dus er lagen al een paar lijntjes.

Krizek, al sinds 2012 bitcoiner, benadrukt waarom het partnerschap belangrijk is: "Naarmate we deze organisaties meer blootstellen aan bitcoin en wat er mogelijk is via lightning, denk ik dat we hun aandacht al hebben getrokken met de hoeveelheid interesse en vraag die we hebben gehad."

In de onderstaande video wordt de werkwijze van Voltage uitgelegd.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...