Google accepteert nu bitcoin voor cloudproducten

Google gaat per 2023 bitcoin accepteren als betaalmiddel. Je kunt clouddiensten zoals Google One nu afrekenen met btc of andere cryptocurrency’s. Voor het verwerken van deze transacties gaan ze samenwerken met Coinbase.

Andersom gaat de cryptobeurs de cloudinfrastructuur van Google gebruiken, zo meldt nieuwszender CNBC. De deal tussen beide Silicon Valley bedrijven is aangekondigd tijdens de Cloud Next conferentie van Google. Naar eigen zeggen is de cloudbusiness van Google nu goed voor 9% van de omzet, een groeier binnen het Alphabet concern.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase kan de clouddiensten goed gebruiken om alle transacties op zijn handelsplatform in goede banen te leiden. Daarvoor gebruiken ze nu Amazon Web Services, maar data-gerelateerde applicaties worden naar Google verhuisd.

Het Google Cloud Platform accepteert in eerste instantie cryptocurrency betalingen van een aantal klanten dankzij een integratie met de Coinbase Commerce-service, zegt Amit
Zavery, vice-president en directeur van Google
Cloud, in een interview met CNBC.

Coinbase Commerce ondersteunt tien valuta’s waaronder bitcoin, ether en enkele andere munten.Google kiest voor Coinbase omdat het binnen Amerika simpelweg het grootste cryptobedrijf is.

Google gaat dus ook onderzoeken of ze gebruik gaan maken van Coinbase Prime kan gebruiken, een
brokerservice die cryptocurrency’s van organisaties veilig opslaat en hen in staat
stelt transacties uit te voeren. Of Google ook zelf bitcoin op de bedrijfsbalans gaat zetten, blijft in het midden. Bedrijven als Tesla, Coinbase en MicroStrategy hebben hier wel voor gekozen de afgelopen jaren.

Lees meer over:
Google

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...