GoSats lanceert eerste Bitcoin cashback betaalkaart in India

Het Indiase bedrijf GoSats heeft de eerste cashback betaalkaart gelanceerd in India. Op het eerste gezicht is dit wellicht geen groot nieuws, maar vergeet niet dat India het op één na grootste land ter wereld is.

In totaal telt het land meer dan 1,3 miljard inwoners. Die dankzij bedrijven als GoSats langzaam maar zeker steeds meer mogelijkheden krijgen om in bitcoin te investeren. Dit zijn de stappen richting mainstream adoptie die we nodig hebben om de volgende slag te slaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Samenwerking met entiteit van Reserve Bank of India

Interessant aan het nieuwe product van GoSats is dat het in samenwerking met de National Payments Corporation of India (NPCI) is opgezet. NPCI is een non-profit organisatie die onder het directe gezag van de Reserve Bank of India valt.

De organisatie is opgezet om digitale betalingen en settlement systemen door het hele land te promoten. Met het nieuwe product van GoSats zetten ze wat dat betreft een stap in de goede richting.

De kaart van GoSats is bereikbaar via een mobiele applicatie en een browser extensie, waardoor gebruikers cashback kunnen krijgen bij grote merken als Amazon, Starbucks en Flipkart.

GoSats is gebouwd op Stacks, wat een platform voor smart contracts is dat bovenop Bitcoin draait. Om precies te zijn maakt GoSats gebruik van de Stacks’ Clarity smart contracts, welke gebruikers van de app de mogelijkheid geeft om bitcoin te verdienen via de STX token.

15.000 gebruikers in 6 maanden

GoSats is in februari van dit jaar gelanceerd en heeft in zes maanden tijd meer dan 15.000 gebruikers weten te verzamelen. Wat een aardige prestatie is, maar ook zeker nog ruimte laat om te groeien in een land met 1,3 miljard inwoners.

De relatie van India met Bitcoin is op z’n minst volatiel te noemen. Er hing enige tijd een algeheel verbod voor cryptocurrency’s in de lucht, maar dat is inmiddels van tafel.

In de tussentijd is de industrie in het land in rap tempo gegroeid. Zo heeft WazirX, een exchange die in handen is van Binance, een groei van 2.600 procent mogen noteren sinds de start. Interessant is dat een groot deel van de gebruikers vrouwen zijn uit relatief kleine steden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.