Centraal bankier: bitcoin faalt als betaalmiddel

Centraal bankier: bitcoin faalt als betaalmiddel

Bank of England gouverneur Andrew Bailey voegt zich in het rijtje van centrale bankiers die deze week hun kritiek op bitcoin uitten. Bailey deed deze uitspraken als gast van de Jobs of the Future podcast waarin hij onder andere de toekomst van bitcoin besprak.

Bitcoin werkt niet als betaalmiddel

Tijdens de podcast legt Bailey uit dat hij gelooft dat bitcoin niet praktisch is als betaalmiddel. Op de vraag of Bailey persoonlijk bitcoin bezit komt dan ook een weinig verrassend antwoord van de centrale bankier.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Ik heb geen bitcoin, nee. Om eerlijk met je te zijn, waarschijnlijk zijn bitcoin-aanhangers geen fan van me, omdat ik heb gezegd dat ik denk dat het geen intrinsieke waarde heeft", aldus Bailey over bitcoin.

Volgens de gouverneur van de Bank of England kan bitcoin alleen extrinsieke waarde hebben. Wat betekent dat mensen het alleen willen hebben en kopen als een store of value.

Het ontbreken van intrinsieke waarde ligt volgens hem in het falen van bitcoin als betaalmiddel. Wel zegt hij over bitcoin dat het "tot dingen kan leiden", wat dat dan ook moge betekenen.

Waarde in de onderliggende technologie

De gouverneur legt in het interview verder uit dat hij de onderliggende technologie van Bitcoin wel weer interessant vindt. Het is het klassieke "blockchain, not Bitcoin" verhaal dat we al zo vaak gehoord hebben uit dit soort kringen.

Wel geeft hij impliciet aan Bitcoin niet voldoende te begrijpen. "We kunnen sommige dingen soms in de weg staan die we niet in de weg moeten staan", aldus Bailey over het soms iets te strenge optreden van autoriteiten tegen nieuwe technologie.

Volgens Bailey is het ook een verantwoordelijkheid van wetgevers om mee te evolueren met veranderende tijden. Het is dus duidelijk dat Bailey niet een complete tegenstander van bitcoin is, maar dat hij momenteel vooral de waarde niet ziet.

Lees meer over:
Bitcoin betaalmiddel politiek

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan