Nayib Bukele verdedigt bitcoin plannen van El Salvador na kritiek Bank of England.

Nayib Bukele verdedigt bitcoin plannen van El Salvador na kritiek Bank of England.

De president van El Salvador reageert op kritiek van de Bank of England op hun plannen rondom bitcoin (BTC). Nayib Bukele laat via Twitter op karatistieke wijze van zich horen.

El Salvador is sinds dit jaar het toneel van een ware bitcoin revolutie. Het land omarmt bitcoin en probeert op verschillende manieren te profiteren van de opkomst van de digitale munt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bukele reageert op Twitter op de volgende manier:

Kritiek

Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of England, liet eerder deze week weten dat hij zich zorgen maak over de manier waarop El Salvador bitcoin omarmt. Het land heeft bitcoin als nationale munt geadopteerd en geeft nu zelfs staatsobligaties uit gebaseerd op BTC. Het land wil in totaal $1 miljard ophalen, waarvan $500 miljoen rechtstreeks naar het kopen van bitcoin moet gaan.

Volgens Bailey zijn de plannen ondoordacht en risicovol. Eerder ontving El Salvador al een waarschuwing van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Zowel het IMF als de Bank of England zijn machtige instituten in de huidige financiële wereld. Ter indicatie: De centrale bank van Engeland werd al opgericht in juli 1694. De bank is dus meer dan 300 jaar oud.

El Salvador is het eerste land dat op deze manier omgaat met bitcoin. De uitrol gaat niet vlekkeloos en er is (regelmatig) terecht kritiek. Wat de uitkomst ook wordt: Bukele en El Salvador zijn pioniers in de wereld van bitcoin. Het IMF en de centrale bank van Engeland noemen het risicovol, Bukele brengt het als een grote kans voor het land.

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties