Gouverneur van Texas wil met bitcoinmining elektriciteitsnet stabiliseren

Gouverneur Greg Abbott van Texas denkt dat door het stimuleren van de bitcoinindustrie in Texas het elektriciteitsnet stabieler wordt. Terwijl op andere plekken mining om dezelfde reden juist verboden wordt, ziet de Texaanse gouverneur in het verhogen van de vraag naar energie juist de oplossing voor het tekort daaraan.

Beter netwerk

Abbott verwacht dat door het aantrekken van de energie-intensieve industrie de netbeheerders worden gestimuleerd om extra infrastructuur aan te leggen. Het plan is om bitcoinminers vervolgens tijdens periodes van piekvraag op te leggen dat ze hun apparatuur uit moeten schakelen. Het resultaat is dan dat er tijdens pieken een beter netwerk ligt dat meer vraag aankan, terwijl de vraag niet substantieel hoger wordt door de miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Texas heeft een ruim aanbod van zonne- en windenergie door een gunstige ligging de Verenigde Staten. Het nadeel van deze afhankelijkheid van wind en zon is dat het aanbod niet altijd overeenkomt met de momenten dat er veel vraag naar energie is. Als de strategie van Abbott goed uitpakt, wordt bitcoinmining de activiteit om de energievraag uit te balanceren.

Paradox

Het klinkt paradoxaal om de energiebehoefte op te laten lopen om een energietekort op piekmomenten op te vangen, maar de gouverneur van Texas staat niet alleen in deze benadering. Vanuit de bitcoiners wordt het initiatief geprezen.

"Het is echt een gezonde dynamiek die belastinginkomsten oplevert, banen creëert en het netwerk versterkt", zegt Lee Bratcher, voorzitter van de Texas Blockchain Council in een interview met Bloomberg. "Gouverneur Abbott is heel behulpzaam geweest."

Ook senator Ted Cruz en de burgemeester van Austin, Steve Adler, zien het stimuleren van minen als de oplossing voor het netwerkprobleem van Texas. Bijkomend voordeel van deze methode van minen zou zijn dat het bitcoin groener maakt en energieverspilling in het algemeen tegengaat.

Bitcoin is in Texas een politiek onderwerp geworden. Ook uitdagers (zoals Don Huffines hieronder) gebruiken het in hun marketingcampagne.

Lees meer over:
bitcoin miningVS