Amerikaanse Grayscale heeft nu 480.900 Bitcoin (BTC) onder beheer

De Bitcoin (BTC) koers is vanochtend door de $18.000 grens geschoten en Grayscale ziet haar vermogen met de dag groter worden.

Bitcoin fonds groeit met de dag

Deze vermogensbeheerder is één van de grootste whales in de Bitcoin wereld en geldt als één van de meest gretige kopers van BTC in de markt. Onlangs kocht de firma uit New York voor 240 miljoen dollar in één week bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds 2013 bestaat het beursgenoteerde Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), waarin beleggers een aandeel in kunnen verwerven. De huidige prijs ligt rond de 20 dollar. Het fonds appelleert aan gemak. Je hoeft namelijk zelf niet de fysieke bitcoin te kopen en de sleutels op te slaan. Dat doet Grayscale voor je.

In dit fonds zit nu 480.900 Bitcoin opgeslagen, zo blijkt uit onderzoek van The Block. Tegen de huidige prijs hebben ze daarmee 8,65 miljard dollar in handen. Dat is circa 2,6% van de totale marktwaarde van Bitcoin (inmiddels 335 miljard dollar).

Amerikaanse Grayscale heeft nu 480.900 Bitcoin (BTC) onder beheer

In totaal zit er zelfs meer dan 10 miljard dollar in Grayscale, omdat ze ook in andere cryptovaluta wat geld steken.

De huidige trend in de markt is dat de grotere beleggers in de Bitcoin markt stappen. Een ander beeld dan in 2017 toen de bullrun gedreven werd door retail beleggers.

Door de halvening op 11 mei is het aantal nieuwe Bitcoin op de markt gehalveerd: van 1.800 Bitcoin per dag naar 900 Bitcoin per dag. Het zijn de beleggingsfondsen en grotere hedgefondsen die de markt nu lijken te dragen, wat leidt tot een situatie van stijgende vraag en afnemend aanbod. Dat drijft de prijs verder op.

Miners

Statisticus Willy Woo merkt op dat vrijwel de enige verkopers in de markt momenteel de miners zijn die cash nodig hebben om hun kosten te dekken. Hij ziet op de Bitcoin blockchain dat die kortstondige dips vrij snel weer gekocht worden. Dat leidt tot tekorten op exchanges.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...